Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İş Yoğunluğunda Akşam Yemeğine Aç Gitmemek İçin İkindi Atıştırmalığı Planım

LeylaninArsivi

İnsanlarla tartışmayı pek sevmem
Üye
Merhaba arkadaşlar! Uzun süredir ofiste çalışırken yaşadığım bir sorunu çözdüğümü düşünüyorum ve sizinle paylaşmak istedim. Öğle yemeğinden sonra işler yoğunlaşınca, akşam 6-7 gibi açlık krizi moduna giriyordum. Eve gidene kadar dayanamayıp ya sağlıksız bir şeyler atıştırıyor ya da akşam yemeğinde tabağımı silip süpürüyordum. Bu kısır döngüyü kırmak için kendime bir ikindi stratejisi geliştirdim ve işe yarıyor!

🧠 Sorunu Anlamak: Kan Şekeri Dalgalanması

Araştırmalarım ve kendi vücudumu dinlemem sonucunda, öğleden sonraki bu çöküşün ve aşırı açlığın temel sebebinin kan şekerindeki düşüş olduğunu fark ettim. Öğle yemeğinde çok karbonhidratlı (pilav, makarna, beyaz ekmek) yediğimde bu durum daha da şiddetleniyordu. Vücudum enerji için şekeri hızla kullanıp bitiriyor ve bana acil enerji sinyalleri gönderiyordu.

🥑 Stratejimin Üç Temel Taşı

Planım sadece "bir şeyler atıştırmak" değil, akıllı ve dengeli bir atıştırmalık seçmek üzerine kurulu. Her gün saat 15:30-16:00 arasında, çay/kahve molasıyla birleştirdiğim bir rutin oluşturdum.

1. Protein + Sağlıklı Yağ İkilisi: Bunlar tokluk hissini uzatan en önemli bileşenler. Bir avuç çiğ badem/ceviz veya bir kase yoğurt/lor peyniri temel tercihim.
2. Lif Kaynağı: Sindirimi yavaşlatarak tok tutuyor. Yanına bir küçük elma, birkaç yaban mersini veya salatalık dilimleri ekliyorum.
3. Su: 💧 Bazen açlık susuzlukla karışıyor! Atıştırmalıktan önce mutlaka bir bardak su içiyorum.

⚡ Pratik ve Lezzetli Kombinasyonlarım

Ofis çekmecemde ve buzdolabımda her zaman hazır bulunan birkaç seçenek:
Yoğurt + Tarçın + 1-2 Ceviz: Hem tatlı isteğini bastırıyor hem de çok doyurucu.
Tam Tahıllı Kraker + Humus: Hazır humus alıyorum, yanında 3-4 krakerle mükemmel gidiyor.
Meyve & Kuruyemiş: En pratiği. Bir elma ve 10-12 tane çiğ badem beni akşama kadar taşıyor.
Haşlanmış Yumurta: Hafta başında 2-3 tane haşlayıp buzdolabına koyuyorum. Acil durumların süper kahramanı!

🚫 Kaçındığım Tuzaklar

Bu saatlerde sadece meyve yemek veya granola bar, bisküvi gibi işlenmiş, şekerli ürünlere yönelmek beni daha çok acıktırıyordu. Çikolata krizim tutarsa, bir-iki kare bitter çikolatayı yanındaki bademlerle yiyorum. Tek başına yememeye çalışıyorum.

Sonuç olarak, bu küçük ve planlı mola sayesinde akşamüstü enerji düşüşüm azaldı, işe konsantrasyonum arttı ve en önemlisi, akşam yemeğine bir canavar gibi saldırmıyorum. Porsiyonlarım otomatikman küçüldü ve kendimi daha iyi hissediyorum.

Sizin de böyle bir ikindi rutininiz var mı? Ofiste en sevdiğiniz sağlıklı atıştırmalık nedir? Önerilerinizi merakla bekliyorum!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri