Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍İşgalci İsrail Güçleri Nablus'ta Bir Kız Okuluna Baskın Düzenledi

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, işgalci İsrail güçleri, Nablus kentinin güneyinde bulunan bir kız okuluna baskın gerçekleştirdi. Saldırganlar, okulun ana kapısını kırarak binaya girdi.

İşgalci güçler, okulun çeşitli bölümlerine zarar verdi. Ayrıca, okul bahçesinde bulunan ve Filistin bayrağının dalgalandığı direği de tahrip etti.

Kentteki Eğitim ve Öğretim Genel Müdürü Samir el-Cemel konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Cemel, yaşanan saldırıyı kınadı.

El-Cemel, ilgili kurumlara ve uluslararası topluma, bu tür saldırıların durdurulması ve eğitim kurumlarının korunması için acil müdahale çağrısında bulundu.

Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana, İsrail ordusu ve işgalci yerleşimciler, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'daki saldırılarını yoğunlaştırdı.

Bu saldırılar, öldürme, gözaltı, ev ve tesislerin yıkımı, mülk tahribi, zorla yerinden etme ve yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesi gibi eylemleri kapsıyor.

Filistin tarafı, söz konusu eylemlerin Batı Şeria'nın resmen ilhak edilmesine zemin hazırladığı uyarısını yapıyor.

Filistinli resmi kaynaklara göre, bu süreçte Batı Şeria'da en az 1133 Filistinli hayatını kaybetti. Aynı kaynaklar, 11 bin 700'den fazla kişinin yaralandığını ve 22 bine yakın Filistinlinin gözaltına alındığını bildiriyor.

Sizce uluslararası toplum, eğitim kurumlarına yönelik bu tür saldırıları önlemek için ne gibi somut adımlar atmalı?
isgalci-yerlesim-2395555.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri