| Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İç Cephe Komutanlığı'nın savunma yönergelerinin değiştirilmediği ve mevcut kuralların aynen geçerli olduğu bildirildi. Söz konusu yönergelerin, 16 Mart Pazartesi yerel saatle 20.00'den (TSİ 21.00) 18 Mart Çarşamba saat 20.00'ye (TSİ 21.00) kadar yürürlükte kalacağı ifade edildi. Çarşamba günü ise durumun yeniden değerlendirileceği kaydedildi. Ordu tarafından paylaşılan ve halihazırda uygulanan tabloya göre, işgal altındaki Batı Şeria, Ölü Deniz bölgesi, Gazze çevresindeki yerleşimler ve güneydeki bazı bölgelerde, zamanında ulaşılabilecek uygun bir sığınak bulunması şartıyla eğitim kurumları faaliyetlerine devam edebiliyor. Ancak ülkenin diğer bölgelerinde ise eğitim faaliyetleri tamamen yasaklanmış durumda. Eğitim faaliyetlerine izin verilen bölgelerde de katılımcı sayısına sınırlama getirildi. Buna göre, kapalı alanlarda en fazla 100 kişilik, açık alanlarda ise en fazla 50 kişilik toplantılara izin veriliyor. Diğer tüm bölgelerde ise hemen ulaşılabilecek bir sığınak bulma imkanı olması koşuluyla, en fazla 50 kişilik toplantılar yapılabiliyor. Aynı açıklamada, iş yerlerinin de sığınak şartına bağlı olarak aynı koşullar altında faaliyet gösterebileceği belirtildi. Alınan bu tedbirlerin, olası bir füze veya insansız hava aracı saldırısı riskine karşı alındığı vurgulanıyor. Bölgedeki bu gerginlik ortamı sizce daha ne kadar sürecek? |
|