Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍İsrail Savunma Kuvvetleri, son iki günde İran'da 40'tan fazla silah üretim tesisini hedef aldığını öne sürdü. Ordudan yapılan açıklamada, İra...

Açıklamada, ABD ile ortak düzenlenen saldırılar kapsamında, son iki gün içinde 40'ın üzerinde silah üretim tesisinin vurulduğu iddiasına yer verildi. Bu iddialar, bölgedeki gerilimin boyutunu gözler önüne seriyor.

Öte yandan, dün gece İran'ın başkenti Tahran'a düzenlenen hava saldırılarıyla ilgili çarpıcı bir detay daha paylaşıldı. Saldırılarda hedef alınan çeşitli silah üretim tesislerine 80'in üzerinde bomba atıldığı öne sürüldü.

İsrail savaş uçaklarının, dün gece gerçekleştirdiği operasyonlarda belirli tesisleri hedef aldığı savunuldu. Bu hedefler arasında uzun menzilli uçaksavar füzelerinin montaj fabrikası ile tanksavar ve uçaksavar füze bileşenlerinin üretildiği tesisler yer aldı.

Ayrıca, balistik füze motorlarının üretildiği bir kompleksin de aynı saldırılarda vurulduğu iddia edildi. İsrail ve ABD, 28 Şubat tarihinde, Tahran ile Washington yönetimleri arasındaki müzakereler devam ederken İran'a askeri saldırı başlattı.

İran ise bu saldırılara karşılık verdi ve İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu bölge ülkelerini hedef aldı. Bu ülkeler arasında Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta geliyor.

ABD-İsrail ortak saldırılarında, eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkilinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Bu gelişmeler, bölgedeki askeri ve siyasi gerilimi en üst seviyeye taşıdı.

Sizce bu gelişmeler bölgesel bir çatışmanın başlangıcı olabilir mi?
tahran-saldiri-afp-2444665.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri