Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔍 İsrail'de Polis Memuru, Ben-Gvir İçin "Suçlu" İfadesini Kullandığı İçin Cezalandırıldı

📍İsrail polisi, bir memurun, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir için "hüküm giymiş suçlu" ifadesini kullanmasını "siyasi açıklama" olarak değerlendirdi ve memura disiplin cezası verilmesine karar verdi. Haaretz gazetesinin haberine göre, bu karar, söz konusu polis memurunun yürüttüğü bir soruşturma dosyasında yer alan ifadelere dayanıyor.

Habere göre, polis memuru, 13 ayrı suçtan sabıka kaydı bulunan Bakan Ben-Gvir'den bu şekilde bahsetti. Ben-Gvir'in sabıka kaydında, "terör örgütünü desteklemek" de dahil olmak üzere çeşitli suçlar yer alıyor.

Itamar Ben-Gvir'in geçmişte hüküm giydiği suçlar arasında "ırkçılığa teşvik eden yayın yapmak", "terör örgütüyle özdeşleştiğini ifade etmek" ve "terör örgütü için propaganda yapmak" gibi suçlamalar bulunuyor. Ayrıca "yasa dışı bir toplantıya katılmak", "isyana katılmak" ve "mülke zarar vermek" de sabıkasındaki diğer suçlar olarak listeleniyor.

Öte yandan, İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara, daha önce Ben-Gvir'in polis teşkilatına siyasi ve hukuka aykırı müdahalelerde bulunduğunu iddia ederek, onun görevden alınması talebiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başsavcı, bu müdahalelerin demokratik düzeni zedelediğini öne sürmüştü.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Bakan Ben-Gvir'in görevden alınmasına ilişkin yapılan bu başvuruyla ilgili duruşmayı 15 Nisan tarihine erteledi. Bu gelişmeler, İsrail'de hükümet içindeki bir bakanın geçmişi ve görev yaptığı alana müdahalesi konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Sizce bir bakanın geçmişteki mahkumiyetleri, görevdeki performansını ve güvenilirliğini değerlendirirken ne kadar etkili olmalıdır?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri