Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔴 İsrailli Bakan Ben Gvir, Görkem Sevindik'i Dizi Replikleriyle Tehdit Etti

📍İşgalci İsrail rejiminin, Filistinli esirler için idam cezasını yasalaştırma girişimi, uluslararası alanda büyük tepki topladı. Bu insanlık dışı uygulamaya karşı sesini yükselten isimlerden biri de oyuncu Görkem Sevindik oldu.

Sevindik'in tavrı, İsrail'deki aşırı sağcı koalisyonun önde gelen isimlerinden Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'i rahatsız etti. Irkçı söylemleriyle bilinen Ben Gvir, sosyal medyada yayınladığı bir videoyla oyuncuyu hedef aldı.

Görkem Sevindik'in "Eşref Rüya" dizisindeki karakterine atıfta bulunan Ben Gvir, küstah bir üslupla tehditler savundu. Bakan, "Eşref Rüya'daki Kadir... Hiçbir zaman Kadir Baba olamayacaksın. Biz İsrail'de yaşıyoruz, sen ise ancak Türk dizisinde oynarsın" ifadelerini kullandı.

Itamar Ben Gvir açıklamasının devamında, "Teröristler (Filistinli direnişçiler) için idam cezası artık yürürlükte" diyerek, yeni yasaya atıfta bulundu. Bu sözler, İsrail yönetiminin uluslararası hukuk karşısındaki zor durumunu perdelemek için sanatçılara yönelik provokatif üslubunu ortaya koydu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya olan İsrail'in bir bakanının bu tavrı, rejimin içine düştüğü acziyet olarak yorumlandı. Kendi topraklarını savunan Filistinlilere "terörist" etiketi yapıştıran Tel Aviv yönetimi, dünya çapında yükselen vicdanlı sesleri bastırmaya çalışıyor.

Sizce uluslararası hukuk ihlallerine karşı sanatçıların ve kamuoyunun tepkisi, siyasi aktörler üzerinde ne kadar etkili olur?
israilli-siyonist-bakandan-esref-ruya-dizisinin-kadiri-gorkem-sevindike-kustah-tehdit-bxzd.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri