Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Ağaç A.Ş.'ye yönelik iddiaların ele alındığı çıkar ama...

Sanık avukatlarının duruşma takvimini sorması üzerine Mahkeme Başkanı Selçuk Aylan, duruşmaların pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 10.00'da başlayıp akşam 21.00-22.00 saatlerine kadar devam edeceğini açıkladı.

Duruşmada, tutuklu sanık Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas'ın özel kalemi olan Murat Or'un savunması dinlendi. Sanık Or, kimya mühendisi olduğunu ve 2012 yılında Ağaç A.Ş.'nin peyzaj laboratuvarında işe başladığını belirtti.

Or, 2017 yılında dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş'a laboratuvar ziyaretinde sunum yaptığını ve ardından dönemin genel müdürü tarafından özel kalem olarak görevlendirildiğini ifade etti. Ali Sukas'ın 2019 seçimleri sonrasında genel müdür olduğunu aktardı.

"Kendisiyle daha önce hiç tanışıklığım yoktu. Disiplinli ve dürüst olmam nedeniyle Ali Bey benimle çalışmaya devam etti." diyen Or, rüşvet konusunda adının geçmesinden derin üzüntü duyduğunu vurguladı.

Savunmasında, "Eşimle İslami hassasiyetimizden dolayı 1 lira dahi faize bulaşmadık. Kimseden Ali Sukas adına para talep etmedim, kimseden de para almadım." ifadelerini kullanan Or, mal varlığında bir artış olmadığını öne sürdü.

Or, faizsiz bir gayrimenkul sisteminden konut sahibi olduğunu ve aylık 60 bin lira civarındaki taksitleri eşinin ödediğini belirterek, "Böyle bir sürecin içinde olsam kendime hiç mi menfaat sağlamam?" diye sordu.

Sanık, Ali Sukas'ın müsait olmadığı zamanlarda ziyaretçilerini ağırladığını anlattı. Ziyaretçilerin bazen numune bazen de kapalı paketler getirdiğini, bu paketleri herkesin görebileceği bir yere bıraktığını ve içini açmadığını söyledi.

"Para alışverişi gerçekleşecek olsa makam odasının girişinde herkesin görebileceği yerde mi yapılır?" diyen Or, sanık ve tanıkların cezaevinden çıkmak için adını kullandıklarını düşündüğünü iddia etti.

2024 yılı Ramazan ayında Ali Sukas'ın kendisine bir paket verip bunu İSTAÇ Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay'a iletmesini istediğini aktaran Or, paketi elleyince içinde yardım kartları olduğunu anladığını öne sürdü.

Sanıklar Ali İhsan Mengir, Yücel Mengir ve Dinçer Kantar'ın ifadelerinde ağız birliği yaparak kendisine 500 bin TL para bıraktıklarını söylediklerini hatırlatan Or, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını savundu.

"Bana, Ali Sukas'a verilmek üzere para teslim edilmediğini defalarca söyledim. Ali Sukas'tan bu yönde bir talimat almadım, kimseden de para almadım." şeklinde konuştu.

Sanık Adem Yavuz'un kendisi hakkındaki ifadelerinin doğru olmadığını iddia eden Or, "Sanık Yavuz, kendi menfaatine bir iş olmamışsa kin besleyen biridir. Sürekli gelip randevu isterdi, her zaman bunu yapamadığım için bile bana kin beslerdi." dedi.

Murat Or, üzerine atılan iftiraları kabul etmediğini belirterek, tahliye ve beraatini talep etti. Savcılık ifadesinin bazı bölümlerinin tutanağa farklı geçirildiği iddiası üzerine mahkeme başkanı, ifadeyi imzalamadan önce okumadığını mı sordu.

Or, ilk kez ifade verdiği için olayın heyecanından bu farklılıkları göremediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Selçuk Aylan, ara vermeden önce, duruşmanın başında tutuklu sanık Ekrem İmamoğlu'nun talepleriyle ilgili açıklama yaptı.

Aylan, sanık yakınlarının salonda yer olduğu takdirde içeri alınacağını, basın mensupları için de uygun bir alan ve ses düzeni sağlanacağını bildirdi. Bu açıklamanın ardından sanık yakınları salondaki boş yerlere oturtuldu.

Sizce bu duruşmada sanık savunmaları iddianamedeki suçlamaları ne ölçüde çürütebilir?
ekrem-imamoglu-stok-2416167.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri