| İstanbul Valisi Davut Gül, bu yıl ilk kez uygulamaya konulacak olan kantin yardımı projesinin ayrıntılarını açıkladı. Sosyal devlet sorumluluğu çerçevesinde başlatılan bu projeyi Gönülden Bir Öğün Kartı olarak adlandıran Vali Gül, okula giden çocuklara bu kartlardan verileceğini bildirdi. Vali Davut Gül, kartların sadece okul kantinlerinde kullanılacağını ve her ay düzenli olarak üzerine 2 bin TL para yükleneceğini ifade etti. Bu açıklama, programda yer alan aileler ve çocuklar tarafından dikkatle dinlendi. Program kapsamında sadece eğitim desteklerine değil, barınma yardımlarına da değinildi. Vali Gül, ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla kira yardımlarının süreceğini teyit ederek, 20 bin TL olan bu desteğin verilmeye devam edileceğini söyledi. Etkinlik, Taşyapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi. Vali Davut Gül burada yaptığı konuşmada, İstanbul Çocukları Vakfı’nın Valiliğe bağlı bir kuruluş olduğunu bir kez daha hatırlattı. Vali Gül, vakfın yetim çocuklar ve ailelerine yönelik faaliyetlerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Bu ifade, devletin sosyal politikalardaki süreklilik ve kararlılık vurgusunu pekiştirdi. Sizce bu tür hedefli sosyal yardım projeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin günlük yaşam yükünü hafifletmede ne kadar etkili olur? |
|