Kesintilerin nedeni, elektrik dağıtım şebekesinde gerçekleştirilecek olan planlı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları olarak belirtildi. Bu çalışmalar, şebekenin güvenilirliğini artırmak ve olası arızaların önüne geçmek amacıyla yapılıyor. Vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için kesinti programı önceden duyuruldu. Ancak, özellikle tüm gün sürecek kesintilerin yaşanacağı bölgelerdeki iş yerleri ve hanelerin tedbir alması gerekiyor. Elektrik kesintisinin hangi saatler arasında ve hangi mahalleleri etkileyeceği, BEDAŞ’ın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ayrıntılı olarak paylaşıldı. Vatandaşların bu kanallardan kendi bölgelerine ait kesinti saatlerini kontrol etmeleri öneriliyor. Uzun süreli kesintilerin yaşanacağı ilçeler arasında Başakşehir, Küçükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü gibi nüfusun yoğun olduğu bölgeler de bulunuyor. Kesinti süreleri, çalışmanın yapılacağı trafo veya hattın durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. Enerji dağıtım şirketi, planlı kesintiler dışında acil bir durum olmadığı sürece 11 Nisan Cumartesi akşam saatlerinde itibarıyla tüm bölgelerde elektrik enerjisinin tekrar verilmiş olacağını bildirdi. Vatandaşların, kesinti saatlerinde buzdolabı gibi sürekli çalışan cihazların fişini çekmeleri gibi basit tedbirler almaları tavsiye ediliyor. Sizce bu tür uzun süreli planlı kesintiler için belediyeler veya dağıtım şirketleri tarafından ek sosyal destek önlemleri alınmalı mı? |
|