Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren anne için ilk müdahale, hastane girişinde sağlık ekipleri tarafından doğrudan dolmuşun içinde yapıldı. Olay, dolmuşa tek başına binen hamile kadının yolculuk başladıktan kısa süre sonra rahatsızlanmasıyla başladı. Durumu fark eden diğer yolcular, hemen şoför Serkan Çetinyoklav'a bilgi verdi. 35 yıllık şoför olan Çetinyoklav, yaşananları aktarırken, yanındaki bir yolcunun kendisine durumu ilettiğini ve hemen bir başka kadın yolcudan hamile yolcuya yardım etmesini istediğini belirtti. Çetinyoklav, "Kadın bana 'abi doğum gerçekleşiyor' deyince minibüsteki yolcuları unutup insani görev olarak hastaneye yetiştirmeye karar verdim" ifadelerini kullandı. Şoförün kararıyla araç, hızla acil servis girişine yanaştırıldı. Araç hastaneye ulaştığında, doğum süreci zaten dolmuşun içinde tamamlanmıştı. Bunun üzerine dışarı çıkan hemşireler, doğrudan araca girerek gerekli müdahalelerde bulundu. Bebeğin göbek bağı araç içinde kesildi ve ardından anne ile yeni doğan bebek hastanede tedavi altına alındı. Meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen şoför Serkan Çetinyoklav, "Hastaneye varınca hemşirelere 'doğum yapan yolcum var' dedim. O arada doğum arabada gerçekleşti" diyerek anları anlattı. Çetinyoklav, hemşirelerin bebeği sardığını ve anneyle birlikte servise götürdüğünü belirterek, "Kız olduğunu biliyorum. Aileyle görüşmek isterim. 'Hayırlı uğurlu olsun, yolu bahtı açık olsun' demek isterim" şeklinde konuştu. Sizce toplu taşımada bu tür acil durumlar için personel temel ilk yardım eğitimi almalı mı? |
|