Şoför Çetinyoklav, yaşanan acil durum üzerine hiç zaman kaybetmeden aracını en yakındaki özel bir hastaneye doğru sürmeye başladı. Ancak hastaneye varana kadar geçen kısa süre içerisinde, hamile yolcu dolmuşta doğum yaptı. Araç hastane girişine ulaştığında, şoför ve yolcuların bildirmesiyle dışarı çıkan sağlık görevlileri müdahale için araca geldi. Sağlık ekipleri, doğumu gerçekleşmiş olan bebeğin göbek bağını dolmuşun içinde kesti. Ardından hem anne hem de yeni doğan bebek, tedavi altına alınmak üzere hastanenin servisine götürüldü. Yapılan ilk müdahalelerin ardından, anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan 35 yıllık şoför Serkan Çetinyoklav, hamile kadının dolmuşa tek başına bindiğini belirtti. Çetinyoklav, "Yanındaki kadın durumu bana söyleyince ben de diğer bir kadın yolcudan hamile yolcuya yardım etmesini istedim. Bana 'abi doğum gerçekleşiyor' deyince, minibüsteki yolcuları unutup insani görev olarak hastaneye yetiştirmeye karar verdim" ifadelerini kullandı. Şoför, hastaneye vardıklarında doğumun araçta tamamlandığını ve hemen hemşirelerin müdahale ettiğini anlattı. Çetinyoklav, "Hemşireler bebeği sarmalayıp göbek bağını keserek anneyle birlikte servise götürdüler. Kız olduğunu biliyorum. Aileyle görüşmek isterim. 'Hayırlı uğurlu olsun, yolu bahtı açık olsun' demek isterim" dedi. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını vurgulayan deneyimli şoför, ihtiyaç duyan birine yardım etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Çetinyoklav, son olarak tüm meslektaşlarının da aynı duyarlılıkla hareket edeceğine inandığını sözlerine ekledi. Sizce toplu taşımada benzer acil durumlar için ne gibi önlemler alınabilir? |
|