Cinayetin ardından olay yerinden kaçan şüpheli, polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Madde bağımlısı olduğu iddia edilen zanlının olaya ilişkin verdiği ifade ise dosyaya girdi. Zanlı Muhammet Ali Köşker, babasını öldürme gibi bir düşüncesinin olmadığını öne sürdü. Cinayet gecesi yaşananları ve eylemi nasıl gerçekleştirdiğini detaylarıyla anlatan Köşker, babasına güvenmediğini ve aralarında sorunlar olduğunu savundu. İfadesinde olay anını aktaran zanlı, "Yıllardır bana küfrediyor, beni rahatsız ediyor. Ben de kendisine güvenmiyordum. Hep gizli işler çevirir gibi olayları vardı." ifadelerini kullandı. "Olay gecesi gece uyuyamadım, müzik dinledim. Sabaha karşı herkes uyurken mutfaktan bir yemek bıçağı alarak babamın yatak odasına gittim." şeklinde devam eden zanlı, cinayet anını şu sözlerle anlattı: "Yatakta tek başına yatıyordu, annem tuvaletteydi. Babamın üzerine atlayarak elimde bulunan bıçakla boğazını kestim." Olayın ardından kaçan Köşker'in, cinayet sonrası ilk olarak intihar etmek amacıyla çatıya çıktığı belirlendi. Zanlı, olayın hemen sonrasındaki eylemlerine ve ruh haline de değindi. "İntihardan vazgeçerek tekrar aşağıya indim babama baktım, babamın yaşadığını gördüm." diyen şüpheli, ifadesini şöyle tamamladı: "Daha öncesinde öldürme gibi bir düşüncem yoktu, o an aklıma ne geldi de böyle bir şey yaptım hatırlamıyorum." Sizce bu tür trajik olayların önüne geçmek için aile içi şiddet ve madde bağımlılığı konularında nasıl önleyici mekanizmalar geliştirilebilir? |
|