TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesindeki eğitim faaliyetlerinde kullanılan bir helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olanlara rahmet diledi. Kurtulmuş, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı temennisinde bulunurken, hayatını kaybeden Katar Silahlı Kuvvetleri mensupları için de Katar halkına taziyelerini iletti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da benzer bir açıklama yaparak, kazada şehit olan TSK mensubu ve ASELSAN teknisyenleri için rahmet diledi. Yılmaz, başsağlığı dileklerini ailelerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ASELSAN’ın ve dost Katar halkı’nın yanı sıra tüm millete iletti.
Adalet Bakanı Akın Gürlek ise mesajında, “şehit olan kahraman Mehmetçiğimize, ASELSAN personeli iki teknisyenimize ve Katar Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Yüce Allah’tan rahmet” diledi. Gürlek, ailelere sabır dileyerek, “Rabb’im mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin” ifadelerini kullandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eğitim uçuşunda kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit düşen asker, ASELSAN personeli ve Katar askerleri için taziyelerini sundu. Kurum, bu acılı günde kederli ailelere, TSK’ya, ASELSAN camiasına ve Katar halkına başsağlığı ve sabır diledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Katar’daki eğitim faaliyetleri sırasında meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen TSK personeli ve ASELSAN teknisyenleri için rahmet diledi. Bayraktar, aynı kazada hayatını kaybeden Katar Silahlı Kuvvetleri mensupları için de kardeş Katar halkına taziyelerini iletti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kazanın haberini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, şehitlere rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi. Kacır, Katar Silahlı Kuvvetleri ile kardeş Katar halkına da taziyelerini sundu.
Son olarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yaptığı açıklamada, Katar’da eğitim faaliyeti yürütürken kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan asker ve ASELSAN personeli için rahmet diledi. Yumaklı, aynı kazada hayatını kaybeden Katar Silahlı Kuvvetleri mensuplarına da Allah’tan rahmet, Katar halkına sabır ve başsağlığı diledi.
Bu taziye mesajlarında tüm siyasi isimler, aziz milletimizin başı sağ olsun ifadesiyle millete sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu.
Sizce uluslararası askeri iş birlikleri ve ortak eğitimler sırasında alınabilecek ek güvenlik önlemleri neler olabilir?