Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 Küba'ya Giden İnsani Yardım Tekneleri Kayboldu

📍Meksika Deniz Kuvvetleri Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Isla Mujeres adasından yola çıkan ve 24-25 Mart tarihlerinde Küba'ya ulaşması beklenen insani yardım teknelerinden haber alınamadığı bildirildi.

Açıklamada, teknelerde farklı ülkelerden toplam 9 kişi bulunduğu belirtildi. Meksika donanması, söz konusu kayıp tekneleri bulmak için derhal bir arama kurtarma çalışması başlattı.

Yetkililer, "Teknelerle şu ana kadar herhangi bir iletişim kurulamadı" ifadesini kullandı. Meksika devletinin, denizlerde insan hayatını kurtarma sorumluluğu kapsamında ilgili protokolleri derhal devreye aldığı vurgulandı.

Söz konusu teknelerin, Küba'daki ekonomik kötüleşme ve ABD'nin uyguladığı petrol ambargosu karşısında adaya insani yardım ulaştırmak amacıyla organize edildiği aktarıldı. Teknelerde 2 kadın, 6 erkek ve 3 yaşında bir kız çocuğu bulunuyordu.

Açıklamada, Isla Mujeres ile Havana arasındaki tahmini rota kapsamında, planlanan seyir güzergahı, olası rota değişiklik noktaları, bölgedeki meteorolojik koşullar ve baskın deniz akıntılarının dikkate alındığı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, Karayipler ve Meksika Körfezi’nde faaliyet gösteren ticari gemiler, balıkçı tekneleri ve tur teknelerine bir çağrıda bulunularak, kayıp teknelerin bulunmasına destek verilmesi istendi.

Sizce bu kayıp tekneler en kısa sürede güvenli bir şekilde bulunabilir mi?
yardim-tekne-2449101.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri