🔓 Kuyumcu, Soygunculara Sıcak Çay Kazanı Fırlattı

📍Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde, maskeli üç şüphelinin bir kuyumcu dükkanına düzenlediği silahlı soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. İşletme sahibi Enes Tok, soygunculara karşı eline geçirdiği nesneleri, en sonunda da sıcak su dolu bir çay kazanını fırlatarak direndi.

Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında, Dumlupınar Mahallesi Lale Caddesi'nde yaklaşık 15 gün önce açılan kuyumcu dükkanında meydana geldi. Ellerinde biber gazı ve tabanca ile iş yerine giren maskeli üç şüpheli, işletme sahibi Enes Tok'a biber gazı sıkarak vitrindeki 8 bileziği alıp kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeyi abluka altına alan ekipler, sokak aralarına kaçan şüphelileri kısa süre sonra mahallenin farklı noktalarında yakaladı. Gözaltına alınan M.L.İ., N.D. ve A.E.E. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, maskeli şüphelilerin tezgahın arkasındaki Enes Tok'a biber gazı sıktığı görülüyor. Tok, iş yerinin arka bölümüne kaçtıktan sonra eline geçirdiği çeşitli objeleri soyguncuların üzerine fırlatmaya başlıyor.

Görüntülere göre, elinde tabanca bulunan bir soyguncu da tezgahın üzerindeki bir saksıyı Tok'a fırlatırken, diğer bir şüpheli vitrine yönelerek bilezikleri alıyor. Tok, bu sırada dükkandaki çay kazanı da dahil olmak üzere eline geçen eşyaları fırlatarak soyguncuları uzaklaştırmayı başarıyor.

Şüphelilerin ilk başta şaka yaptığını sandığını belirten kuyumcu Enes Tok, "Önce şaka sandım, biber gazı sıktıklarında soygun olduğunu anladım. Elime ne geçirdiysem fırlattım. En son sıcak su dolu çay kazanını fırlattım" ifadelerini kullandı.

Tok, soyguncuların kaçtıktan sonra bir rögar kapağından girip yaklaşık 500 metre ilerideki bir kanal tahliye kapağından çıktığını, polisin ise kısa sürede şüphelileri yakaladığını söyledi. Kuyumcu, soyguncuları ve altınlarını yakalayan Konya Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Sizce iş yeri sahipleri bu tür ani saldırılara karşı nasıl önlemler almalı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri