Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

LeBron Süperstarlarla Çalıştı, Jordan Oyuncuları Süperstar Yaptı: Liderlik Farkı Bu!

thecoder

Üye
Arkadaşlar, bu tartışma bitmiyor ama ben bugün kafamdaki düğümü çözmeye geldim. Şu liderlik mevzusunda, özellikle de LeBron James ve Michael Jordan karşılaştırmasında, insanlar çok yanlış bir yere odaklanıyor. Şampiyonluk sayıları, istatistikler... Bunlar önemli ama asıl mesele şu: Bir lider, etrafındakileri ne kadar yükseltir? İşte burada Jordan'ın imzası var, LeBron'un değil.

🏆 Jordan'ın Fabrikası: Pippen ve Rodman

Michael Jordan'ın yanına bakın. Scottie Pippen geldiğinde umut vadeden ama çiğ bir yetenekti. Jordan onu adeta döve döve, söve söve (evet, belgesellerde gördük) bir süperstar, bir savunma canavarı ve Hall of Fame oyuncusu haline getirdi. Aynı şey Dennis Rodman için de geçerli. Sorunlu, kontrol edilmesi zor bir karakterdi. Jordan ve Jackson, onu takımın vazgeçilmez bir parçası, rebound makinesine dönüştürdü. Bu adamlar Chicago Bulls dışında hiçbir yerde o kadar büyük oynamadılar. Jordan, onların potansiyelini ORTAYA ÇIKARDI ve ZİRVEYE TAŞIDI.

🤝 LeBron'un Stratejisi: Hazır Süperstar Birleşmeleri

LeBron James ise farklı bir yol izledi. O, zaten kanıtlanmış, zirvedeki veya zirveye çok yakın oyuncularla takım kurma yolunu seçti. Miami'de Dwyane Wade ve Chris Bosh vardı. Cleveland'a döndüğünde Kyrie Irving (ki sonradan patladı) ve Kevin Love'ı getirdi. Lakers'ta Anthony Davis ile birleşti. Bu oyuncuların hepsi, LeBron yanlarına gelmeden önce de All-Star'tı, maksimum seviyelerini göstermişlerdi. LeBron'un yaptığı, muhteşem bir basketbol dehası olarak bu hazır parçaları bir araya getirip çalıştırmaktı. Bu da bir beceridir, tartışmıyorum, ama bu "inşa etmek" değil, "bir araya getirmek"tir.

⚡ Sonuç: İnşa Eden mi, Birleştiren mi?

İşte liderlik tanımındaki uçurum tam da burada. Jordan, etrafındaki hammaddeden bir şaheser yarattı. Onun varlığı, takım arkadaşlarının SEVİYESİNİ yükseltti. LeBron ise genelde (Kyrie biraz istisna) zaten yüksek seviyedeki oyuncularla verimli bir sistem kurdu. Hangisi daha zor? Bana sorarsanız, bir şeyi sıfırdan inşa etmek her zaman daha zordur ve daha büyük bir liderlik gerektirir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Liderlik, hazır yıldızları yönetmek midir, yoksa yıldızları kendin mi yaratırsın? Haksız mıyım? Foruma yazın!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri