Aynı gün yapılması planlanan sınavın, bu tarih çakışması nedeniyle bir gün öne alınmasına karar verildi. Bakan Tekin yaptığı son dakika açıklamasında, LGS kapsamındaki merkezi sınavın artık 13 Haziran Cumartesi günü yapılacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS kapsamında 13 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın başvuruları, e-Okul üzerinden 10 Nisan'a kadar alınacak. Okul müdürlükleri de başvuru sürecinde öğrenciler ve velilere rehberlik edecek.
Başvuruların, okul müdürlüklerince 13 Nisan'a kadar onaylanması planlanıyor. Yurt dışında e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını rehberde belirtilen esaslar doğrultusunda yapabilecek.
Bu öğrencilere ilişkin başvuru belgeleri, büyükelçilikler veya başkonsolosluklar aracılığıyla 10 Nisan 2026 tarihine kadar ilgili e-posta adreslerine gönderilecek. Belgelerin asıllarının ise en geç 17 Nisan 2026'ya kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ulaştırılması gerekecek.
Öğrenciler, başvuru durumlarını elektronik ortam üzerinden takip edebilecek. Sınav tarihinin değişmesiyle ilgili tüm süreçler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bu takvime göre yürütülecek.
Sizce sınav tarihinin bir gün öne alınması, öğrenciler için olumlu bir karar mı?