Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 macOS 27 Çıkış Tarihi ve WWDC 2026 Heyecanı!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm cihazlarının işletim sistemlerini yeni sürümlerle güncelleyecek. Öyle ki yeni sürümlerin WWDC 2026’da resmen tanıtıldığını göreceğiz. Ana odak iOS 27 olacak olsa da birçok kullanıcının tercih ettiği Mac modellerine gelecek yeni işletim sistemi sürümü macOS 27 de büyük merakla bekleniyor.

Peki Apple, birçok yeniliği Mac cihazlara getirecek macOS 27 sürümünü ne zaman kullanıma sunacak? Bu güncelleme ne zaman duyurulacak? Bu içeriğimizde macOS 27’nin çıkış tarihiyle ilgili tüm bilmeniz gereken detayları sizler için derliyoruz.

Apple, uzun yıllardır işletim sistemlerini piyasaya sürme stratejisini değiştirmedi. Bu yıl da bir değişiklik beklemiyoruz. Bu nedenle tanıtımıyla kullanıma sunulması arasında birkaç ay olacak. Öyle ki macOS 27 güncellemesi, büyük ihtimalle Eylül ayında tüm Mac kullanıcıları için çıkış yapacak.

iPhone 18 lansmanından yaklaşık 1-2 hafta sonra çıkacağını tahmin edebiliriz. Eylül ayının ortası veya sonları diye bir tahminde bulunmak yanlış olmaz. Bu zamanlama, Apple’ın klasik yazılım yayınlama döngüsüyle de uyumlu görünüyor.

macOS 27 güncellemesi eylül ayında tüm kullanıcılara gelecek olsa da resmi tanıtımı WWDC 2026’da gerçekleştirilecek ve bu tarih çok daha erken olacak. Apple, WWDC 2026’yı 8-12 Haziran tarihlerinde düzenleyeceğini açıklamıştı.

Tüm duyuruların yapılacağı ana sunum ise 8 Haziran 2026 akşamı gerçekleştirilecek. macOS 27 de tüm diğer işletim sistemi sürümleriyle birlikte bu tarihte resmen tanıtılacak ve geleceğin yazılım ekosisteminin ilk izlenimleri paylaşılacak.

Apple, WWDC’deki tanıtımdan sonra genellikle birkaç hafta içinde beta sürümlerini kullanıma sunuyor. macOS 27 güncellemesinin beta sürümü de muhtemelen WWDC’den birkaç hafta sonra, Haziran sonu veya Temmuz başı gibi geliştiricilere ve public beta kullanıcılarına açılacak.

macOS 27 güncellemesinin çıkış tarihleriyle ilgili paylaşacaklarımız bu kadar. Güncellemenin yapay zeka başta olmak üzere birçok yeniliği ve performans iyileştirmesini Mac bilgisayarlara getirmesini heyecanla bekliyoruz. Siz macOS 27’den en çok hangi özelliği bekliyorsunuz?
654130-640xauto.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri