Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌳 MEB, Orman Haftası İçin Çocuklara Özel Etkinlik Takvimi Hazırladı

📍Milli Eğitim Bakanlığı, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında, okul öncesi eğitim kademesine yönelik özel bir etkinlik takvimi hazırladı. "Orman Haftası Etkinlik Takvimi" adını taşıyan bu kaynak, öğretmenlerin sınıf içi ve açık hava öğrenme ortamlarında uygulayabileceği bütünleşik etkinlik örneklerini içeriyor.

Hazırlanan içeriklerle, çocukların ormanların hayati önemini kavramaları, doğal kaynakların korunmasına yönelik farkındalık geliştirmeleri ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazanmaları amaçlanıyor. Ayrıca etkinliklerin, çocukların gözlem yapma, keşfetme ve doğayla etkileşim kurma becerilerini desteklemesi hedefleniyor.

Etkinlikler, oyun, deney, şiir, şarkı ve yaratıcı drama gibi farklı öğrenme alanlarını kapsayan bütüncül bir yaklaşımla planlandı. Sürece aile katılımını da dahil eden uygulamalarla, öğrenmenin okul dışına taşınması ve çocukların doğayla kurduğu bağın güçlendirilmesi öngörülüyor.

Takvimde, çocukların doğayı yerinde gözlemleyebilecekleri keşif çalışmalarına ve tohumdan ağaca uzanan süreci deneyimleyebilecekleri uygulamalara yer veriliyor. Ormanların doğaya katkılarını somut bir şekilde gösteren çeşitli deneyler de etkinlikler arasında bulunuyor.

Doğal ve tekrar kullanılabilir materyallerin kullanımına özen gösterilen bu etkinliklerle, çocukların doğayı tanıyan, seven, koruyan ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunulması amaçlanıyor. Bu yaklaşım, erken yaşta çevre bilincinin aşılanması açısından büyük önem taşıyor.

Sizce erken yaşta doğa sevgisi ve çevre bilinci kazandırmak için en etkili yöntemler nelerdir?
milli-egitim-bakanligi-aa-1959313.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri