Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚗 Mercedes-Benz Türk'ten Rekor İhracat: 1,6 Milyar Euro'yu Aştı

📍Mercedes-Benz Türk, 2025 yılında toplamda 1,6 milyar Euro değerinde ihracat gerçekleştirdi. Şirketin Türkiye’deki toplam yatırımı ise kuruluşundan bu yana bugünkü değerle 4,5 milyar Avro seviyesine ulaşmış durumda.

Daimler Buses ağının en büyük entegre otobüs üretim tesislerinden biri olan Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Daimler Truck AG’nin önemli üretim merkezlerinden Aksaray Kamyon Fabrikası ile faaliyet gösteren şirket, hem Türkiye ekonomisine hem de global üretim ağına katkı sağlamaya devam ediyor.

2025 yılında Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ihracatı 676 milyon Avro, otobüs ihracatı 759 milyon Avro olarak kayıtlara geçti. AR-GE ve diğer alanlardaki hizmet ihracatı ise aynı yıl 113 milyon Avro olarak gerçekleşti.

Şirket ayrıca AR-GE, bilgi teknolojileri ve satın alma başta olmak üzere 29 farklı iş alanında global ağa hizmet ihracatı gerçekleştiriyor.

2025 yılında Hoşdere Otobüs Fabrikası 4.460 adet üretim ile tarihinin en yüksek üretim seviyesine ulaştı. Aynı yıl 3.855 otobüs ihracatı gerçekleştiren fabrika, ihracata başladığı günden bu yana 76 bini aşkın otobüsü dünya pazarlarına gönderdi.

2025 yılında ürettiği otobüslerin yüzde 86’sını ihraç eden Hoşdere Fabrikası, Daimler Buses’ın dünyadaki en büyük entegre üretim tesisi olma konumunu koruyor.

Aksaray Kamyon Fabrikası ise 2025 yılında 18.943 kamyon üretimi ve 7.107 kamyon ihracatı gerçekleştirdi. Fabrika, ihracata başladığı günden bu yana toplam 130 bin kamyon ihracatına ulaştı.

Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 7’sine imza atarak hem global ağın hem de Türkiye’nin kamyon üssü olmayı sürdürüyor.

Sizce otomotivdeki bu ihracat başarısı Türkiye'nin diğer sektörleri için de sürdürülebilir bir model olabilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri