Ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan 3 çocuk annesi Cengiz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan operasyonlarda 5 şüpheli tutuklanırken, acılı aile adaletin tecellisini bekliyor. Polis ekipleri, silahlı çatışmanın ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlattı. İncelemeler sonucunda olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 14 kişi gözaltına alındı. Yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında, olaya karıştığı belirlenen birden fazla şüphelinin ise firari olarak arandığı öğrenildi. Olay gecesi yaşananları anlatan eş Celal Cengiz, çatışma öncesinde polis ekiplerinin evlerinin damında şüpheli bir şahıs gördüklerini belirterek kendilerine seslendiğini aktardı. Cengiz, o anları, “Polis ‘Damda bir şahıs var’ dedi. Ben dışarı çıktım, aşağı inerken silah sesleri geldi. İçeri giren eşime baktım, aynanın önünde yığılmış, kan içinde kalmıştı” sözleriyle anlattı. Yaşadığı kaybın ardından duygularını ifade etmekte zorlandığını dile getiren Celal Cengiz, “Adalet istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Allah bize sabır versin. Adalet yerini bulsun, kimse sessiz kalmasın yeter bize” diye konuştu. Olay sırasında sokakta bulunan kayınbirader Kemal Cengiz ise yaşananları, “Şükran Cengiz yengem kapıdan çıkmıştı. ‘İçeri gir’ dememizle birlikte köşe başından silah sesleri geldi. İki kişi aynı anda ateş etti. Yengemi içeri getirdik, vurulduğunu o anda anladık” şeklinde anlattı. Cengiz ailesi, hukuki süreci yakından takip edeceklerini vurgulayarak, “Şükran Cengiz için adalet istiyoruz. Katillerin hepsinin bulunmasını ve en ağır cezadan yargılanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Sizce toplumda artan şiddet olaylarına karşı alınması gereken en acil önlemler nelerdir? |
|