| MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla, tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın vefatı nedeniyle taziyelerini iletti. Bahçeli, mesajında, "Türk milletinin yetiştirdiği muhterem ve müstesna ilim insanı, kalemiyle ve kelamıyla tarih şuurunun oluşmasında ve olgunlaşmasında muazzam hizmetleri bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı Hocamızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Bahçeli, açıklamasında İlber Ortaylı'nın Türk düşünce hayatının mütefekkir ve münevver simalarından birisi olduğunu vurguladı. Ortaylı'nın, Türk tarihinin derinliklerine nüfuz etmeyi başarmış bir şahsiyet olduğunu belirtti. MHP lideri, "Aynı zamanda bunu anlaşılabilir dil ve üslup maharetiyle anlatmayı, tanıtmayı ve takdim etmeyi muhtevalı müktesebat hüneriyle ikmal ve ifa etmiş bir değerli şahsiyetti." değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, "Alimin ölümü alemin ölümü diye tanımlansa da; bu tarih alimimiz eserleriyle, sözleriyle, öğütleriyle ve öngörüleriyle maşeri vicdanda her zaman yaşayacak ve yaşatılacaktır." şeklinde konuştu. Bahçeli, mesajını, "Merhum Prof. Dr. İlber Ortaylı Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Kederli ailesine, Türk akademik hayatına, elbette aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun diyorum." sözleriyle tamamladı. Sizce İlber Ortaylı'nın Türk tarih yazımına ve toplumun tarih bilincine en önemli katkısı ne olmuştur? |
|