Bakanlık kadrolarında görev yapan personel arasından istihdam edilecek adaylar için, 16-18 Şubat tarihlerinde değerlendirme komisyonları puanlama yaptı. Bu puan üstünlüğüne göre belirlenen kontenjanın üç katı aday, 3-9 Mart tarihlerinde sözlü sınava tabi tutuldu. Yerleştirme işlemlerinin sonuçları ise 25 Mart tarihinde ilan edildi. Sürecin ardından, Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı tarafından "Sözleşmeli Eğitim Personeli İstihdamına İlişkin Ek Atama Duyurusu" yayımlandı. Duyuruda, ilk yerleştirmeler sonrasında boş kalan pozisyonlar için ek atama yapılacağı bildirildi. Bakanlık kadrolarından istihdam edilecek personel için ayrılan kontenjanda boş kalan pozisyonlara, belirli şartları taşıyan adaylar başvurabilecek. Bu kapsamda, sözlü sınav puanı 70 ve üzerinde olan ve ilk tercihlerine yerleşememiş adaylar, 28-30 Mart tarihleri arasında yeniden başvuru yapma hakkına sahip olacak. Ancak duyuruya göre, ilk yerleştirmede yerleşen adaylar için yeniden tercih hakkı bulunmuyor. Ek atamalarda, sözleşmeli eğitim personeli adayları, sözlü sınav puan üstünlüğüne göre ve yapacakları tercihler doğrultusunda yerleştirilecek. Ek atama başvurularının sonuçları, 1 Nisan tarihinde Akademi'nin internet sitesinden duyurulacak. Başvuru şartlarına ilişkin detaylara göre, doktora veya üzeri akademik ünvana sahip öğretmenler ile diğer personel, doktora mezuniyet alanından başvurabilecek. Uzman öğretmen veya başöğretmen ünvanına sahip olan öğretmenler ise öğretmenlik yaptığı alandan başvuru yapabilecek. Şartları taşıyan adaylar, başvurularını "
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Sizce bu ek atama süreci, nitelikli personel istihdamı için etkili bir yöntem mi? |
|