Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 14 Haziran 2026 tarihinde yapılması planlanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının, aynı gün oynan...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, LGS 2026 başvuruları 23 Mart 2026 tarihinde başlamış olup, 10 Nisan 2026 tarihine kadar e-Okul sistemi üzerinden devam edecek. Başvurular yalnızca çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin bilgilerini doğru girmesi ve okul müdürlüklerinin yapacağı onay sürecinin zamanında tamamlanması büyük önem taşıyor. Okul müdürlükleri, başvuruları 13 Nisan 2026 tarihine kadar onaylayacak ve bu süreçte öğrencilere ile velilere rehberlik edecek.

Yurt dışında eğitim gören ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıtlı olmayan okullardaki öğrenciler ise başvurularını belirli esaslar çerçevesinde yapabilecek. Bu öğrencilerin başvuru belgeleri, büyükelçilikler veya başkonsolosluklar aracılığıyla 10 Nisan 2026'ya kadar ilgili birimlere iletilecek.

Belgelerin asıllarının ise en geç 17 Nisan 2026 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ulaştırılması gerekiyor. Tüm öğrenciler, başvuru durumlarını elektronik ortam üzerinden takip edebilecek.

Sizce LGS sınav tarihinin milli maç nedeniyle değiştirilmesi doğru bir karar mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri