Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme ve atama takvimini duyurdu. Bakanlık kadrolarında görev y...

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 40’ıncı maddesi kapsamında yürütülecek.

Kadrolu öğretmenlerden, adaylıkları kaldırılmış olanlar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı kararı doğrultusunda mezun oldukları yükseköğretim programına göre atanabilecekleri alanlara geçiş için başvurabilecek. Sözleşmeli iken kadroya atanan öğretmenler için ise başvuru tarihi itibarıyla toplam dört yıl çalışma süresi şartı aranacak.

Bilim ve sanat merkezleri, halk eğitimi merkezleri ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları hariç, öğretmen ve yöneticilerin tercihine açılacak alanlar ve kontenjanlar, net öğretmen ihtiyacı ve Bakanlığın öğretmen atamasına ilişkin planlaması dikkate alınarak belirlenecek.

Kontenjan belirlenirken, il içinde norm kadro fazlası olan alanlardan ihtiyaç olan alanlara, iller arasında ise öğretmen doluluk oranı yüksek illerden doluluk oranı düşük illere yönlendirme yapılacak şekilde bir planlama yapılacak. Alan değişikliği ön başvurusu onaylanan öğretmenler, görev yaptıkları ildeki kontenjanlar için il içi tercih yapabilecek.

İller arası atamalar ise öğretmen ihtiyaçları doğrultusunda doğrudan kurum bazlı gerçekleştirilecek. Başvuru yapan öğretmenler, tercihine açılan eğitim kurumlarının tamamını tercih edebilecek. Atamalar, ilan edilen kontenjanlar dahilinde hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

İşlemler iki aşamalı olacak. Ön başvurular 6-10 Nisan 2026 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapılacak. Eğitim kurumlarına yönelik tercihler ise 20-24 Nisan 2026 tarihleri arasında sistem üzerinden alınacak.

Ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 3 Ağustos 2026 tarihinden itibaren başlayacak. Alan değişikliği işlemi tamamlanan öğretmenlerin atama iptal talepleri dikkate alınmayacak. Ayrıca, bu öğretmenler "2026 Yaz Tatili Mazerete İlişkin Yer Değiştirme Dönemi" için başvuruda bulunamayacak.

Sizce bu yeni atama ve yer değiştirme takvimi, öğretmenlerin taleplerini karşılamada yeterli esnekliği sağlayacak mı?
ogretmenlerin-atama-ve-yer-degistirme-takvimi-duyuruldu-mose.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri