| Yayımlanan kılavuzda, bedensel yetersizlik, görme yetersizliği, işitme yetersizliği ve otizm spektrum bozukluğu gibi çeşitli özel gereksinim gruplarına yönelik detaylı bilgiler yer alıyor. Down sendromu, zihinsel yetersizlik, süreğen hastalık, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile karşıt gelme bozukluğu olan öğrencilerin beslenme süreçlerine ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlar ve uygulama önerileri paylaşılıyor. Kılavuz, aynı zamanda beslenme sürecinde dikkate alınması gereken iyi uygulama örnekleri ile zenginleştirilmiş durumda. Bu örnekler sayesinde, öğretmenler ve aileler karşılaşabilecekleri farklı senaryolara hazırlıklı olabilecek. Çalışma, "Sağlıklı Beslenme Etkinlikleri Kitabı" ile desteklenerek, konunun yalnızca bir sağlık meselesi olarak değil, eğitim sürecinin bir parçası olarak ele alınması amaçlanıyor. Etkinlik kitabı, öğrencilerin günlük yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik hazırlanmış içerikler barındırıyor. Kılavuzda sunulan içeriklerin, öğrenciler için hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) süreçlerine rehberlik etmesi planlanıyor. Böylece, öğrencilerin gelişim alanlarına göre beslenme süreçlerinin eğitimle birlikte planlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Hazırlanan kılavuz kitabı ve sağlıklı beslenme etkinlikleri, dijital olarak "Özel Eğitim Materyal Platformu" üzerinden tüm öğretmenlerin ve ailelerin erişimine sunuldu. Bu adımla kaynaklara ülke genelinde kolay ve ücretsiz ulaşım sağlanmış oldu. Sizce özel eğitim öğrencilerinin gelişiminde beslenme eğitimi ne kadar önemli bir rol oynuyor? |
|