Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme ve atama işlemlerine ilişkin takvimi açıkladı. Personel Genel M...

Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri, ‘Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 40’ıncı maddesi kapsamında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, bakanlıkta kadrolu olarak görev yapan ve adaylığı kaldırılmış öğretmenler için alan değişikliği başvuruları alınacak.

Başvurular, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ile eki çizelge doğrultusunda, öğretmenlerin mezun oldukları yükseköğretim programına göre atanabilecekleri alanlara yönelik olacak. Sözleşmeli öğretmenlikten kadroya geçenler için ise başvuru tarihi itibarıyla toplam dört yıl çalışma süresi şartı aranacak.

Kontenjanlar, bilim ve sanat merkezleri, halk eğitimi merkezleri ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları hariç tutularak belirlenecek. Tercihe açılacak alan ve kontenjanlar, net öğretmen ihtiyacı ve Bakanlığın atama planlaması dikkate alınarak ilan edilecek.

İl içinde norm kadro fazlası olan alanlardan, öğretmen ihtiyacı olan alanlara yönlendirme yapılacak. Benzer şekilde, öğretmen doluluk oranı yüksek illerden, doluluk oranı düşük illere kontenjan açılacak şekilde bir planlama yürütülecek.

Alan değişikliği ön başvurusu onaylanan öğretmenler, görev yaptıkları ildeki kontenjanlar için il içi tercih yapabilecek. İller arası atamalar ise öğretmen ihtiyaçları doğrultusunda, doğrudan kurum bazlı gerçekleştirilecek.

Öğretmenler, tercihine açılan eğitim kurumlarının tamamını tercih edebilecek. Tüm atama işlemleri, ilan edilen kontenjanlar dahilinde ve hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Süreç iki aşamalı olarak ilerleyecek. Ön başvurular 6-10 Nisan 2026 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınacak. 20-24 Nisan 2026 tarihleri arasında ise sistem üzerinden eğitim kurumlarına yönelik tercihler toplanacak.

Atama işlemlerinin tamamı 28 Nisan 2026 tarihinde sonuçlandırılacak. Alan değişikliği nedeniyle ataması yapılan öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri ise 3 Ağustos 2026 tarihinden itibaren başlayacak.

Duyuruda, alan değişikliği işlemi gerçekleşen öğretmenlerin atama iptal taleplerinin dikkate alınmayacağı da belirtildi. Ayrıca, bu öğretmenler ‘2026 Yaz Tatili Mazerete İlişkin Yer Değiştirme Dönemi’ için başvuru yapamayacak.

Öğretmenlik mesleğinde kariyer planlaması yaparken, alan değişikliği gibi bir fırsat sizin için en belirleyici faktörlerden biri olur mu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri