Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

⚽ Milli Takım Marşını Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Yazacak

📍Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bir eğitim sendikasının başlatmak istediği "Atatürk'e mektup" kampanyasına ilişkin iddialara değinen Tekin, sendikalarla siyasi partiler arasında informel bağlar bulunduğunu ifade etti.

Bakanlığın belli standartları ve denetim yükümlülüğü olduğunu vurgulayan Tekin, başvuran hiç kimsenin ideolojisine bakılmadığını, sadece mevzuat çerçevesinde hareket edildiğini belirtti. Söz konusu sendikanın protokol talebinde bulunduğunu ve kendilerinin de eksikliklerini ilettiklerini aktardı.

Bakanlık, ilgili sendikaya 7 eksiklik bildirdi ve hukuk devleti ilkelerine uyulmadığı takdirde bu tür etkinliklere izin verilmeyeceğini açıkladı. Tekin, daha önce "LGBT dersi" anlatma talebi gibi benzer durumların da olduğunu ve bunlara izin vermediğini söyledi.

Eğitim-öğretim hakkının sendikal özgürlüklerin üzerinde bir hak olduğunu kaydeden Bakan Tekin, bu hakkı sınırlandıracak eylemlerin sendikal özgürlük adı altında yapılamayacağının altını çizdi. Atatürk ve laiklik konusundaki eleştirileri de reddetti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının, Dünya Kupası maçı nedeniyle 13 Haziran'a alındığını hatırlatan Tekin, sınav sonuçlarının açıklanma takviminde ise bir değişiklik olmadığını duyurdu.

Okullarda milli takım için marş yazılması amacıyla bir yarışma başlatılacağını müjdeleyen Yusuf Tekin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın da rızasını aldıklarını açıkladı. Türkiye genelinde 105 güzel sanatlar lisesi ve bu okullarda yaklaşık 20 bin öğrenci olduğunu belirtti.

Bu okullarda 3 bin 228 öğretmen görev yaptığını ve bunların 1062'sinin müzik öğretmeni olduğunu söyleyen Bakan, öğretmenlerin çok çeşitli enstrüman dallarında eğitim verdiğini ifade etti. Milli takım maçlarında kullanılabilecek bir marşın okullarda yazılması için yarışma başlattıklarını kaydetti.

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımıza da 'Biz yazalım, yarışma yapalım, beraber değerlendirelim. Siz eğer kullanmayı uygun bulursanız kullanın.' dedim." diyen Tekin, federasyon başkanının hemen destek verdiğini ve sürecin içinde olacaklarını ilettiğini aktardı.

Destek olmak isteyen sanatçıların da 105 güzel sanatlar lisesinden herhangi birine gidebileceğini ve bunun kendilerini mutlu edeceğini sözlerine ekledi. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Akademisi'nin 13 Nisan'da başlayacağını duyurdu.

Mülakat eleştirilerine de değinen Tekin, farklı branşlarda uygulama alanları oluşturduklarını ve akademide teorik ve uygulamalı eğitimin yaklaşık bir yıllık bir periyoda yayıldığını belirterek, "Mülakat bitti." ifadesini kullandı.

Sizce milli takım marşının öğrenciler tarafından yazılması, milli duyguların ifadesi için anlamlı bir proje mi?
yusuf-tekin-2226249.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri