Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔋 Mısır'da Haftada Bir Gün Uzaktan Çalışma Dönemi Başlıyor

📍Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamada, ülkede uzaktan çalışma uygulamasına ilişkin önemli bir karar alındığını duyurdu. Medbuli, uygulamanın enerji tüketimi üzerindeki olumlu etkilerine dair yapılan değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaştı.

Uzaktan çalışmanın sadece elektrik tüketiminde değil, aynı zamanda çalışanların ulaşım kaynaklı yakıt tüketiminde de önemli tasarruf sağladığını vurguladı. Başbakan, cumartesi ve bazı mevsimsel tatil günlerinde gözlemlenen tüketim düşüşlerinin incelendiğini ve bu incelemeler sonucunda gerçek bir tasarruf imkanı olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Bu değerlendirmeler ışığında, 5 Nisan tarihinden itibaren bir ay boyunca pazar günlerinin uzaktan çalışma günü olarak uygulanması konusunda mutabakata varıldı. Medbuli, bu kararın hem kamu kurumlarını hem de özel sektörü kapsayacağının altını çizdi.

Medbuli, ilerleyen süreçte uzaktan çalışma için pazar gününe ek olarak, başka bir günün daha kademeli şekilde belirlenmesinin gündemde olduğunu açıkladı. Ancak, bu uygulamanın kapsamına bazı sektörlerin alınmayacağı da netleştirildi.

Başbakan, üretim ve temel hizmet sektörlerinin uygulama dışında tutulacağını belirterek, fabrikalar, su, gaz ve kanalizasyon tesisleri ile hastanelerde uzaktan çalışma sistemine geçilmeyeceğini kaydetti.

Karar kapsamına okul ve üniversitelerin de bu aşamada alınmadığı bildirildi. Medbuli, bunun gerekçesi olarak, eğitim öğretim yılının tamamlanmasına yaklaşık bir buçuk ay kalmış olmasını gösterdi.

Uygulamanın hayata geçirilmesinde, Kovid-19 dönemindeki uzaktan çalışma mekanizmalarından yararlanılacağı ifade edildi. Medbuli, her kurumun kendi çalışma yapısına uygun şekilde sistemi düzenleyeceğini sözlerine ekledi.

Sizce benzer bir uzaktan çalışma modeli diğer ülkeler için de enerji tasarrufunda etkili bir çözüm olabilir mi?
evden-calisma-calisma-bilgisayar-laptop-getty-1513527.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri