| Şehidin silah arkadaşları tarafından özel olarak Kayseri'de yaptırılan ve kaidesinde duran komando heykelinin kaybolduğu fark edildi. Olay, akşam saatlerinde mezarlığı ziyarete gelen aile fertleri tarafından fark edildi. Aile, heykelin yerinde olmadığını görür görmez vakit kaybetmeden emniyet birimlerine başvurarak resmi şikayette bulundu. Şikayetin ardından harekete geçen polis ekipleri, olayı aydınlatmak için bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 48 yaşındaki Bülent D. tespit edildi. Şüpheli, olaydan sonraki 24 saat içinde düzenlenen operasyonla kısa sürede gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelinin alınan ilk ifadesinde, heykeli çalmadığını iddia ettiği öğrenildi. Bülent D., söz konusu nesneyi çöpte bulduğunu öne sürdü. Olayla ilgili olarak başlatılan çok yönlü soruşturma titizlikle devam ederken, çalındığı belirlenen komando heykelinin akıbetine ilişkin araştırmalar da sürdürülüyor. Yaşanan skandalın ardından tepkisini dile getiren şehit babası Sadık Yavuz, yapılanın sadece bir hırsızlık olmadığını vurguladı. Yavuz, bunun aynı zamanda büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Şehit babası, "Silah arkadaşının özel olarak yaptırdığı bir hatıraydı. Maddi değeri yok ama bizim için paha biçilemez. Bunu görmek bizi yeniden yıktı. Resmen bir travmayı tekrar yaşadık. Bunu yapanların en ağır cezayı almasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Oğlunun kabrinden çalınan hatıra nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten şehit annesi Zerrin Yavuz ise, "O hatırayı 'oğlum' diye öpüyordum. Büyük üzüntü yaşadık" dedi. Her gün mezarlığa geldiğini söyleyen acılı anne, gözyaşları içinde, "Ben her gün buradayım. O heykeli oğlum gibi görüp sarılıyor, öpüyordum. Dün geldiğimizde yoktu. Bu nasıl bir vicdansızlık, nasıl bir insanlık? Şehitlerimiz bunu hak etmiyor" ifadelerini kullandı. Sizce şehitlik ve anıt gibi kutsal değerlere yönelik bu tür eylemlerin önüne geçmek için toplumsal olarak neler yapılmalı? |
|