Jensen Huang, yakın zamanda Lex Fridmann’ın podcast’ine konuk oldu ve burada yapay zeka teknolojileri üzerine derin bir sohbete katıldı. Fridmann'ın DLSS 5 ile ilgili eleştirileri sorması üzerine Huang, oldukça samimi bir açıklama yaptı. Huang, "Bence oyuncuların bakış açıları son derece mantıklı. Neden böyle düşündüklerini anlayabiliyorum, çünkü ben de yapay zekanın özensiz sonuçlarını sevmiyorum" dedi. "Yapay zeka tarafından üretilen tüm içerikler giderek birbirine benziyor ve hepsi çok 'kusursuz' görünüyor. Bu yüzden onların düşünceleriyle bağ kurabiliyorum" şeklinde konuştu. Bu açıklama, Huang'ın teknolojiden geri adım attığı izlenimi verse de, Nvidia CEO'su asıl mesajını netleştirmekte gecikmedi. Israrla, "DLSS 5'in yapmaya çalıştığı şeyin bu olmadığını" vurguladı. Bunun yerine, yeni teknolojinin “3D koşullu, 3D rehberli” bir sistem olduğunu açıkladı. Huang, "Temel gerçeklik yapısı veri rehberliği ile işliyor" diye ekledi. Ayrıca modelin, oyun içi geometriye ve “sanatçının sanatsal dokunuşuna” saygı duyduğunu, sahneyi “geliştirdiğini ancak değiştirmediğini” söyledi. DLSS 5’in en önemli özelliklerinden biri, açık bir model olması. Bu sayede oyun geliştiricileri ve sanatçılar, çıktının nihai halini kontrol etmek için kendi modellerini eğitebilecek. Nvidia'nın nihai amacı, sanatçılara bir “üretken yapay zeka aracı” sunmak ve onların “bunu kullanmamaya karar verebilmelerini” sağlamak. Her durumda, DLSS 5 en erken 2026 sonbaharına kadar halka açık olmayacak. Bu da Nvidia'ya, teknolojinin neler yapabileceğini ve geliştiricilerin onu PC oyunlarına nasıl entegre edeceğini ayarlamak için bolca zaman tanıyor. Umarız nihai ürün, biraz daha az 'yapay' görünür ve insanların gerçekten alabileceği grafik kartlarında sorunsuz çalışabilir. Sizce DLSS 5, oyun görsellerinde devrim yaratacak bir teknoloji mi, yoksa yapay zeka 'çöpü' olarak mı kalacak? |
|