Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔥 Öğretmen Hakkında Şoke Eden İddialar: Kızı İçin Tüm Sınıfı Yaktı!

📍Demre ilçesinde, Çevreli Bozoğlu Tarkun İlkokulu'nda görev yapan ikinci sınıf öğretmeni E.D. hakkında, üç öğrenci velisi tarafından ciddi şikayetlerde bulunuldu. Veliler, söz konusu şikayetlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğü ve CİMER aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na iletti.

Şikayetlerde, öğretmenin aynı sınıfta okuyan kızının derslerinin iyi olmaması gerekçesiyle, tüm ikinci sınıf öğrencilerine birinci sınıf dersleri ve ödevleri verdiği iddia edildi. Ayrıca, öğretmenin derslerde kendi kızına öncelik tanıdığı, sınıfı süsleterek kızı için doğum günü kutlaması yaptığı öne sürüldü.

Velilerin, "Neden birinci sınıf dersleri veriyorsunuz?" sorusuna karşılık öğretmenin, "Beğenmiyorsanız çocuğunuzu özel okula gönderin" şeklinde yanıt verdiği belirtildi. Veliler ayrıca, asıl beklenen öğretmenin Alanya'ya tayin olduğunu ve E.D. isimli öğretmenin geldiğini ifade etti.

Öğrenci velilerinden Adem Boz, öğretmen hakkında İlçe Milli Eğitim ve okul müdürlüklerinin yanı sıra, CİMER'e de iki kez yazılı şikayette bulundu. Boz, kızının geçen yıl birinci sınıfta aldığı eğitimi, bu sene ikinci sınıfta da almaya devam ettiğini söyledi.

Adem Boz, öğretmenin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında başka bir okuldan geldiğini ve okulun açılışının ikinci günü çocuğuna ceza vererek eğitime başladığını iddia etti. Ceza sebebi sorulduğunda öğretmenin, "Ben şimdi başından baskı altına alamazsam sonra beni dinlemezler" dediğini aktardı.

Boz, çocuğunun artık okula gitmek istemediğini ve "Sınıfta ders esnasında parmak kaldırmaya korkuyoruz, derslerde hoca hep bağırıyor" şeklinde yakındığını dile getirdi. Ayrıca, öğretmenin kendi kızı dersini bitirene kadar tahtayı silmediği, ancak diğer öğrencileri bekletmediği yönünde ifadeler olduğunu belirtti.

Öğretmenin kızının doğum gününde sınıfın süsletildiğini ve velilere WhatsApp grubundan çocukların en iyi kıyafetleriyle gelmesi talimatı verildiğini söyleyen Boz, diğer velilerin bu imkana sahip olmadığını vurguladı. Üç velinin şikayeti üzerine Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün öğretmeni makamına çağırdığını aktardı.

Boz, veliler binadan ayrılmadan önce okul yönetiminden gelen bir telefonla, "E. öğretmen kendi isteğiyle yarıyıl tatilinde okuldan ayrılmayı kabul etti" bilgisinin kendilerine iletildiğini ifade etti. Ancak ikinci yarıyılda beklenen M. öğretmen yerine yine aynı öğretmenin derse girdiğini ve hüsrana uğradıklarını sözlerine ekledi.

Adem Boz, birinci dönem verilen derslerin çoğunun anasınıfı dersleri olduğunu, ikinci yarıyılda ise derslerin çoğunun geçen yılın birinci sınıf konuları olduğunu öne sürdü. Kızının, "Ben bu dersleri geçen yıl yaptım" diye uyardığını belirtti.

Velilerin, "Çocuklarımızın eğitimi hiç ilerlemiyor" şikayetini okul yönetimine ilettiğinde, yönetimden "Bu yıl ikinci sınıfların bir yılı boşa gitti" cevabını aldıklarını iddia etti. Ödevlerin seviyesi sorgulandığında ise okul müdürünün odasında kendilerine aynı sert ifadelerin yöneltildiğini kaydetti.

Adem Boz, çocukların öz güvensiz ve mutsuz olduğu yönündeki tespitlerine karşılık öğretmenin, "Çocuğunuzu psikoloğa götürün o zaman, ben ne yapabilirim" şeklinde tepki verdiğini öne sürdü. Tüm bu iddialar üzerine Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir inceleme başlatıldı.

Sizce bu tür iddialar karşısında eğitim sistemimizdeki denetim mekanizmaları yeterli mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri