Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🏆 Okan Buruk: "Hep Başardık, Yine Başaracağız"

📍Trendyol Süper Lig’in 29’uncu haftasında, sahasında Kocaelispor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mücadeleye ilişkin düşüncelerini paylaşan Buruk, “Ligin son haftaları. Özellikle bu hafta bizim için üst üste 3 maç oynadığımız bir haftaydı” dedi. Trabzon mağlubiyeti ile başlayan haftada, ardından Göztepe galibiyeti aldıklarını hatırlattı.

Buruk, “Bugün de puan farkını devam ettirmek için kritik bir karşılaşmaydı. Maç başlangıcımız ve ilk yarıdaki oyunumuzun iyi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. İkinci yarıya kötü başlamadıklarını ancak ilerleyen dakikalarda rakibin daha fazla geldiğini gördükleri yerde değişiklikler yaptıklarını söyledi.

“Çok fazla pozisyon vermesek de golü kalemizde gördük. Devamında değişiklikler yaptık ve oyunu çevirmeye çalıştık” diyen tecrübeli teknik adam, maçın son bölümünde yeterli pozisyonu yaratamadıklarını belirtti. 1-1’lik beraberlik ile sahadan ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı.

Okan Buruk, oyuncularına olan güvenini ise şu sözlerle dile getirdi: “Oyuncularıma güveniyorum. Onlarla daha önce çok büyük başarılara ulaştık. Yine avantaj bizde, önde olan biziz, yine şampiyon biz olacağız diye düşünüyorum.”

Buruk, bu sezon oynadıkları 47’nci maç olduğuna dikkat çekerek, çok fazla maç yapmanın doğal olarak bir yorgunluk getirdiğini ifade etti. Bir haftada üst üste 3 maç oynamanın bu yorgunluğu artırdığını ve bunu oyun içinde hissettiklerini söyledi.

Sakatlıkların da bu dönemi zorlaştırdığını aktaran Buruk, “Osimhen’in sakatlanması, Lang’ın parmağının kopması ve yüzde yüz oynamaması, Yunus’un ağrıları ve son olarak Asprilla’nın sakatlığı hücumdaki hamle sayımızı azalttı” dedi.

Maçın son bölümünde yeterince pozisyon bulamadıklarını ve erken panik yaptıklarını itiraf eden teknik direktör, “Top dönüşlerinde yaptığımız saçma fauller oyunu durdurdu. Rakibimiz bundan yararlandı. Son bölümde daha sakin kalabilirdik” değerlendirmesinde bulundu.

“Öndeyiz, önde olan takımız. Tek maça düştük” diyen Okan Buruk, sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan önceki senelerde de bu tarz puan kayıplarını yaşadık. Hep bunu başardık, yine başaracağız. Bugünkü maçtan sonra kafamda en ufak tereddüt yok. Takımıma inanıyorum.”

Sizce Galatasaray, yaşanan puan kaybına ve sakatlıklara rağmen şampiyonluğu garantileyebilecek mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri