| Resmi Gazete'nin 7 Nisan 2026 tarihli sayısında, çeşitli üniversiteler ve kurumlara ilişkin düzenlemeler yer aldı. Bu düzenlemeler arasında üniversite yönetmeliklerinde değişiklikler ve Merkez Bankası'na ilişkin günlük veriler bulunuyor. Yayımlanan kararlardan biri, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili. Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak hüküm kazandı. Bir diğer yönetmelik değişikliği ise İstanbul Galata Üniversitesi için gerçekleştirildi. Üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de aynı sayıda yer alarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında ayrıca, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ile Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin günlük değerleri de ilan edildi. Bu veriler, finansal piyasalar için güncel referans teşkil ediyor. Bugün yürürlüğe giren bu düzenlemelerin, ilgili üniversitelerin akademik süreçleri ile ekonomik takip mekanizmaları üzerinde etkili olması bekleniyor. Sizce üniversite yönetmeliklerinde sık yapılan değişiklikler eğitim sisteminin istikrarını nasıl etkiler? |
|