| İşte 27 Mart 2026 tarihinde yayımlanan Resmî Gazete’de öne çıkan düzenlemeler. 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67 nci Maddesi kapsamındaki tevkifat oranlarına ilişkin 11107 sayılı karar dikkat çekti. Kamu kurumlarının ürettiği bazı mal ve hizmetlerden kimlerin ücretsiz veya indirimli faydalanacağını belirleyen 11108 sayılı karar da yayımlandı. Tarım sektörüne yönelik önemli bir düzenleme olan Tarım Sigortaları Havuzu için devlet desteğine ilişkin 11109 sayılı karar da Resmî Gazete’de yerini aldı. Manisa’nın Soma İlçesi, Eğnez Mahallesi halkının, heyelan tehlikesi nedeniyle başka bir yere nakline dair 11110 sayılı karar kamuoyunda özel bir ilgi gördü. Kuşadası-Söke İçmesuyu Projesi kapsamında, isale hattı ve arıtma tesisi inşası için bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması 11111 sayılı kararla düzenlendi. Trabzon İli’nde sahipsiz hayvanların korunması amacıyla bir birlik kurulmasına ilişkin 11112 sayılı karar da hayvanseverlerin dikkatini çeken kararlar arasında yer aldı. Enerji altyapısına yönelik bir diğer karar ise 154 kV Çorum-Çankırı Enerji İletim Hattı projesi kapsamındaki acele kamulaştırmalara dair oldu. 11113 sayılı bu karar, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nü ilgilendiriyor. 1983 tarihli Devlet Memurları Eğitimi Genel Planı’nın yürürlükten kaldırılması da 11114 sayılı kararla resmiyet kazandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili olarak 11115’ten 11123’e kadar numaralandırılmış dokuz ayrı karar yayımlandı. Yargı alanında ise Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne Yargıtay Üyesi Şaban Kazdal’ın seçilmesine dair 2026/105 sayılı karar dikkat çekti. Rekabet Kurumu Teşkilat Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasını öngören 11124 sayılı yönetmelik kararı da Resmî Gazete’de ilan edildi. Üniversitelere yönelik düzenlemeler kapsamında, Anadolu Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Mersin Üniversitesi’nin Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde de değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 26 Mart 2026 tarihli ve 14417 sayılı kararı da yayımlandı. Ayrıca, T.C. Merkez Bankası’nca belirlenen günlük döviz kurları ile devlet iç borçlanma senetlerinin değerleri de ilan edildi. Sizce bu kararlardan hangileri vatandaşları ve ekonomiyi en çok etkileyecek? |
|