Ortaya çıkan yeni bir rapora göre şirket, bu modelin satışını ana pazarlarından en az birinde durdurma kararı almış durumda. Bu hamle, Galaxy Z TriFold serisinin geleceği hakkında ciddi soru işaretleri doğuruyor ve cihazın daha geniş bir lansman görmeyeceğine dair spekülasyonları güçlendiriyor.
Sınırlı üretim stratejisi, cihazı bir tür teknoloji konsepti veya pazar testi haline getirmişti. Bu karar, muhtemelen üretim maliyetleri, tüketici talebi ve mevcut Galaxy Z Fold serisi ile olası bir iç rekabet gibi faktörlerin dikkatli bir analizinin sonucu.
Üçlü katlama mekanizması gibi yenilikçi bir form faktörü sunan cihazın üretiminin durdurulması, Samsung'un katlanabilir telefon portföyünü yeniden şekillendiriyor olabilir. Şirket, kaynaklarını daha yaygın kabul gören ikili katlanabilir modellere ve gelecekteki diğer inceleme teknolojilerine odaklamayı tercih ediyor.
Bu gelişme, katlanabilir ekran pazarının hala deneme aşamasında olduğunu ve üreticilerin en uç form faktörlerini ticarileştirirken dikkatli adımlar attığını gösteriyor. Samsung'un bu cesur girişimi, gelecekteki çoklu katlanabilir cihazlar için değerli bir teknik ve pazar deneyimi sağlamış oldu.
Sizce Samsung, Z TriFold gibi devrimsel form faktörlerinden vazgeçerek geleneksel katlanabilir hatlara mı odaklanmalı, yoksa bu tür sınırlı üretim "konsept cihazlarına" devam ederek teknoloji sınırlarını zorlamalı mı?