Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Samsung Galaxy Z TriFold'un Kısa Satış Macerası: Gösteri Bitti Mi?

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Samsung'un katlanabilir telefon teknolojisindeki en iddialı hamlelerinden biri olan Galaxy Z TriFold, Aralık 2025'te piyasaya sürülmesinin ardından sadece üç ay sonra, 17 Mart 2026 itibarıyla Güney Kore'deki satışları durduruldu. Bu hamle, cihazın tüketiciler tarafından benimsenmediği şeklinde yorumlansa da, gerçekler perde arkasında farklı bir stratejiyi işaret ediyor.

Zira Galaxy Z TriFold projesi, en başından itibaren sınırlı üretim ile yola çıkmıştı ve bazı bölgelerde stoklar kısa sürede tükendi. Bu durum, doğrudan bir pazarlama başarısızlığından ziyade, şirketin planlı bir yol haritasının parçası olarak değerlendiriliyor.

Cihazın bu denli kısa bir satış döngüsüne sahip olmasının ardında yatan temel nedenlerin başında, devrim niteliğindeki üçe katlanabilir ekran teknolojisinin getirdiği yüksek üretim maliyetleri geliyor. Mevcut katlanabilir modellere kıyasla çok daha karmaşık bir mühendislik ve üretim süreci gerektiren bu yapı, seri üretimi zorlaştıran en büyük etken.

Bir diğer kritik faktör ise kaçınılmaz olarak fiyat oldu. Güney Kore'de 3.590.400 won, ABD pazarında ise 2.899 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle sunulan cihaz, geniş kitleler için ulaşılabilir bir ürün olmaktan uzak kaldı ve niş bir kitleye hitap etti.

Sektör analistlerinin ve kaynakların aktardığına göre, Samsung'un buradaki asıl amacı kitlesel satış rakamlarına ulaşmak değil, bir teknoloji gövde gösterisi yapmaktı. Şirket, "bakın biz bunu da yapabiliyoruz" mesajını vermek ve geleceğin katlanabilir form faktörlerine dair bir vizyon sunmak istedi.

Dolayısıyla Galaxy Z TriFold'un hikayesi, bir başarısızlık öyküsünden çok, Samsung'un AR-GE departmanının sınırlarını zorladığı ve gelecekteki ticari ürünler için zemin hazırladığı bir öncü proje olarak okunmalı.

Bu kısa deneyim, katlanabilir telefon ekosisteminin hâlâ gelişim aşamasında olduğunu ve önünde aşılması gereken dayanıklılık, üretim zorlukları ve maliyet gibi önemli engeller bulunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ancak, tam da bu tarz deneysel ve sınırları zorlayan cihazlar sayesinde, gelecek nesil katlanabilir telefonlarda daha uygun fiyatlı, daha sağlam ve daha yenilikçi tasarımlar görmemiz işten bile değil. Samsung, bu hamlesiyle rakiplerine ve tüketicilere, mobil teknolojinin ufkunun ne kadar genişleyebileceğine dair güçlü bir sinyal gönderdi.

Sizce bu tarz "konsept" niteliğindeki yüksek fiyatlı cihazlar, teknolojiyi ileri taşımak için gerekli mi, yoksa kaynak israfı mı?
652853-640xauto.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri