Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 Samsung'un Mesajlaşma Uygulaması Tarihe Karışıyor: Google Messages Zamanı!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Samsung, akıllı telefonlarındaki varsayılan mesajlaşma uygulaması olan Samsung Messages’ı kapatma kararını resmen duyurdu. Şirket, kendi resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiri ile bu popüler uygulamanın Temmuz 2026 tarihinde tamamen kullanımdan kalkacağını açıkladı. Bu tarihten sonra uygulamaya erişim mümkün olmayacak.

Samsung, kullanıcılarına uygulamanın kapanmasından önce Google Messages uygulamasına geçiş yapmalarını şiddetle tavsiye ediyor. Bu radikal hamlenin arkasındaki temel amaç, Android ekosistemi içinde daha tutarlı ve birleşik bir mesajlaşma deneyimi sunmak olarak açıklandı.

Kullanıcıların, kesin kapanış tarihini öğrenmek için Samsung Messages uygulaması içindeki bildirimleri takip etmeleri gerekiyor. Bu detay, kapanış sürecinin bölgesel ya da aşamalı olarak ilerleyebileceğine dair bir ipucu veriyor. Teknoloji devi, bu stratejik hareketle Android platformundaki mesajlaşma standardını tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor.

Aslında bu karar, teknoloji dünyasını yakından takip edenler için sürpriz olmadı. Samsung, Temmuz 2024’te yaptığı bir duyuruyla Galaxy telefonlarında varsayılan uygulama olarak Google Messages’ı kullanmaya başlayacağını zaten belirtmişti. Son yıllarda yeni cihazlara bu uygulamayı ön yükleyen şirket, stratejisini adım adım Google ile uyumlu hale getirdi.

Hatta yakın zamanda piyasaya sürülen Galaxy S26 serisi gibi yeni nesil cihazlarda, Samsung Messages tamamen kaldırılarak, kullanıcılar doğrudan Google Messages ile buluşturuldu. Bu, geçişin fiilen çoktan başladığının en net göstergesi.

İlginç bir ayrıntı olarak, bu köklü değişiklikten tüm Samsung kullanıcıları etkilenmeyecek. Şirketin resmi açıklamasına göre, Android 11 veya daha eski bir işletim sistemine sahip olan cihazlar, muhtemel uyumluluk sorunları nedeniyle Samsung Messages uygulamasını kullanmaya devam edebilecek.

Bu büyük geçiş, RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) gibi modern mesajlaşma protokollerinin yaygınlaşması ve end-to-end şifreleme gibi güvenlik standartlarının tek elden yönetilmesi açısından da kritik bir adım. Kullanıcıların mesajlaşma alışkanlıkları ve tercihleri bu değişimden nasıl etkilenecek?

Peki siz, bu zorunlu geçiş kararını ve Android ekosistemindeki bu standartlaşma hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri