Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sarı Kart Görmesi Gereken Oyuncu, Hakemin Yüzüne Bile Bakmadan Devam Etti! Otorite Sıfırlandı!

byteon

Üye
Bu ne rezalet arkadaş! Dün gece izlediğim maçta gördüğüm manzara, hakemliğin geldiği acınası hali özetliyordu. Bir oyuncu, bariz, tartışmasız, göz göre göre sarı kartlık bir faul yaptı. Hakem düdüğü çaldı, oyuncu ise dönüp bakmadı bile! Sanki sokakta top oynuyorduk, arkadaşımız "faul" dedi de biz duymamışız gibi... Direkt oyuna devam etti. Hakem de elindeki sarı kartı cebine geri koyup, maçı sürdürdü. 😡 Otorite Tamamen Bitti!

Bu sadece bir faul değil, hakem otoritesine yapılan en büyük hakarettir. Futbolun temel taşlarından biri, oyun kurallarına ve onu uygulayan kişiye saygıdır. Oyuncu, hakemin varlığını ve kararını hiçe sayarak, adeta "Ben yaptım, senin kararın beni bağlamaz" dedi. Peki ya hakem? Maalesef ki bu küstahlığa boyun eğdi. Sarı kartı göstermekten çekindi ya da "olayı büyütmeyeyim" mantığıyla hareket etti. İşte asıl felaket bu!

⚖️ Hakemler Neden Korkuyor?

Bu durum tek bir maçla sınırlı değil. Son dönemde hakemler, özellikle büyük takımların yıldız oyuncularına veya kritik pozisyonlarda cesaret gösteremiyor. "Acaba göstersem medya, teknik direktör, taraftar tepkisi ne olur?" korkusuyla hareket ediyorlar. Oysa ki bir hakemin en büyük silahı, kararlılığı ve otoritesidir. Bu silahı kullanmaktan korkunca, sahada 22 oyuncu değil, 22 "kural tanımaz" birey kalıyor ortada. Bir oyuncu hakemin yüzüne bakmıyorsa, o sahada otorite diye bir şey kalmamış demektir.

🟨 Sarı Kartın Anlamı Ne O Zaman?

Sarı kart sadece bir ihtar değildir. Aynı zamanda "Bu hareketi yapma, bir daha yaparsan oyundan atılırsın" anlamına gelen ve oyun disiplinini sağlayan bir araçtır. Eğer bariz bir ihlalde bile gösterilmezse, sarı kartın değeri sıfıra iner. Diğer oyuncular da "O yapıyor, ceza almıyor, ben niye almayayım?" mantığıyla hareket etmeye başlar. Maçın geri kalanı itişme kakışma, sürekli kesilen, akıcılığı olmayan bir kaosa döner.

Sonuç olarak, bu görüntü hepimizin içini acıttı. Futbol adına, spor adına utanç verici bir tabloydu. Hakemler lütfen sahanıza, üzerinizdeki forma ve verdiğiniz kararlara sahip çıkın. Cesur olun! Yoksa tribünlerde, ekran başlarında bizlerin sinir katsayısı her geçen hafta tavan yapacak. Sizce de bu görüntüler artık dayanılmaz hale gelmedi mi? Haksız mıyım?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri