Soruşturmanın başlangıcı, Sayıştay Başkanlığı tarafından belediyenin 2025 yılı hesap ve işlemlerinin olağan denetimi sırasına dayanıyor. Denetçiler, belediyenin aşevi faaliyetleri, yemek alımı ve dağıtım işlemleri ile Etimkent A.Ş.'nin hesap kayıtlarında çeşitli usulsüzlükler tespit etti. Sayıştay raporlarının adli makamlara iletilmesinin ardından, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu usulsüzlüklerle ilgili olarak zimmet suçundan resmi soruşturma başlattı. Dosyadaki delillerin toplanmasının tamamlanması üzerine savcılık, şüpheliler hakkında Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliği'nden arama kararı çıkarttı. Mahkeme kararı ve savcılık talimatları doğrultusunda, 30 Mart 2026 tarihinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda; Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., aynı müdürlüğün mutemeti S.K. ve şirketin kasa sorumlusu H.B.'nin ikamet ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Aramalar sırasında dijital materyaller ve çok sayıda belgeye el konuldu. Yapılan arama çalışmalarının hemen ardından, operasyon kapsamındaki dört şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edilmek üzere gözaltına alındı. Sizce yerel yönetimlerdeki bu tür denetim mekanizmaları yeterli ve etkin mi? |
|