Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🏃‍♂️ Sigarayı Bıraktı, Maratonlarda Madalyalara Koştu

📍1995 yılında mesleğe başlayan, Amasya doğumlu ve iki çocuk babası olan Sucuoğlu, şu anda "master atlet" kimliğiyle öne çıkıyor.

Sucuoğlu, 2007 yılında sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamak ve sağlıklı yaşamak için başladığı yürüyüşün yeterli gelmediğini fark ederek koşu sporuna geçiş yaptı.

Tunceli ve Samsun'da görev yaptıktan sonra 2021'de tayin olduğu Erzurum'da, antrenman yaparken tanıştığı Palandöken Masterler Koşu Grubu'na katıldı ve 2022 yılında Türkiye Atletizm Federasyonu lisanslı sporcusu oldu.

Yoğun iş temposuna rağmen, aracının bagajında sürekli hazır bulundurduğu koşu ekipmanları ile mesai öncesi veya sonrası her fırsatta antrenmanlarını aksatmıyor.

Sucuoğlu, Türkiye'deki yarı maratonlarda madalyalar kazanmaya başladı ve Giresun'da 2024 yılında düzenlenen Uluslararası 7. Yarı Maraton'unda, 45-49 yaş kategorisinde ikincilik kupasını elde etti.

Şimdi ise 21 kilometre koşacağı İstanbul Yarımada Yarı Maratonu için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yaklaşık 20 yıldır sporla iç içe olan yaşamıyla meslektaşlarına örnek olan Sucuoğlu, son 4 yıl içerisinde katıldığı 20 Uluslararası Yarı Maraton'da toplam 1 kupa ve 19 madalya kazandı.

Sucuoğlu, 10 kilometre mesafeyi 47 dakikanın altında koştuğunu ve bu süreyi daha da iyileştirmek için sıkı bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Haftada en az 3 gün antrenman yaptığını belirten Sucuoğlu, "Zorlu ve fedakâr bir mesleğimiz var, çoğu zaman grupla antrenmana katılamadığımdan aracımın bagajında koşu ekipmanım her zaman hazırdır. Mesai çıkışı bazen de öncesinde hava şartlarına göre antrenmanlarımı sürekli yapıyorum." dedi.

Sigarayı 2007'de bıraktıktan sonra yürüyüşe başladığını, ancak bunun yetersiz geldiğini hissedince koşuya geçtiğini anlatan Sucuoğlu, "Yıllarca bireysel koştum. 2021'de Erzurum'a tayin oldum, burada bireysel antrenman yaparken Palandöken Masterler Koşu Grubu ile tanıştım. Bu benim için bir dönüm noktası oldu." şeklinde konuştu.

Daha profesyonel çalışmaya başladığını ve grupla ülkedeki birçok maratona katıldıklarını söyleyen Sucuoğlu, "Yaş gruplarında dereceye girebiliyorum, ilk üçe girebilmek hedefim doğrultusunda çalışıyorum. Mesleğimde fiziksel dayanıklılığımın arttığını hissettim, stres yönetimimde daha iyi fayda sağladığımı gördüm." ifadelerini kullandı.

Konulara daha disiplinli ve odaklı yaklaştığını hissettiğini belirten Sucuoğlu, bu nedenle tüm meslektaşlarına sporu tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

Kıtalararası İstanbul Maratonu'na her sene katılmaya çalıştığını dile getiren Sucuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünyada tek olan kıtalararası İstanbul Maratonu'nun benim için özel yeri var. Ona her sene katılıyorum, önümüzde İstanbul Yarı Maratonu var, onun hazırlıkları ve çalışmalarını son hızla devam ettiriyorum."

"Bu zamana kadar 20 yarı maratona katıldım ve her seferinde daha iyi bir başarı elde ettiğimi fark ettim. Bu da benim için bir tutku ve zevk oluşturdu. Her zaman kendi yaş grubumda ilk üçe girerek derece alabilmek ve sporu bir yaşam biçimi haline getirip mümkün olduğunca yaşam boyu koşmayı hedefliyorum."

Sizce spora başlamak için en doğru zaman, bir dönüm noktası mı yoksa bugün mü?
polis-madalya-aa-2451973.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri