Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔐 SMS Dolandırıcılığına Kökten Çözüm: Linkli Mesajlar Yasaklanıyor

📍Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan yeni kararlar uyarınca, dolandırıcılık vakalarının ana kaynağı olan linkli mesajlara yönelik teknik kısıtlamalar hayata geçiriliyor. 1 Nisan 2026 tarihi itibarıyla GSM operatörleri, içerisinde internet bağlantısı (URL) bulunan SMS ve MMS mesajlarını abonelere iletemeyecek.

Bu düzenleme ile özellikle yurt dışı kaynaklı sahte linkler üzerinden yürütülen dolandırıcılık girişimlerinin, kullanıcıya ulaşmadan sistem seviyesinde filtrelenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda belirtilen içerikler doğrudan engellenecek.

Yeni düzenleme, sadece mesaj içeriğini değil, gönderim altyapısını da sıkı denetim altına alıyor. SMS ve MMS gönderimi yapan kurum veya kişilerin sisteme erişimlerinde güvenli elektronik imza kullanması zorunlu hale getirildi. Bu adım, kimlik doğrulama süreçlerini güçlendirerek sistemlerin kötüye kullanımını engellemeyi amaçlıyor.

Operatörler ve internet servis sağlayıcılarının pazar disiplinine yönelik de önemli kısıtlamalar getirildi. Yeni dönemde, başka firmaların müşterilerini arayarak tanıtım ve pazarlama yapılması yasaklanıyor.

Özellikle kamuoyunda tepki çeken “taahhüdünüz bitti” şeklindeki yanıltıcı aramalar tamamen son bulacak. Mevcut abonelikleri devam eden kullanıcıları yeni sözleşmelere yönlendiren bu tür çağrı merkezlerine yönelik denetimler artırılacak.

Sabah gazetesinden Barış Şimşek'in haberine göre; BTK’nın hayata geçirdiği bu kapsamlı düzenleme, elektronik haberleşme alanında güven ortamını yeniden tesis etmeyi planlıyor. Hem bireysel kullanıcıyı korumayı hem de milli güvenliği tehdit eden dezenformasyon trafiğini durdurmayı hedefleyen kurallar, elektronik haberleşme sektöründe yeni bir standart oluşturacak.

Bu önlemlerin dijital güvenliğinizi ne ölçüde artıracağını düşünüyorsunuz?
dijital-guvenlikte-yeni-donem-o-smsler-tarihe-karisiyor-ikfo.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri