Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Sony'nin TV Üretim Devri Sona Eriyor: Bravia'nın Yeni Sahibi TCL!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Japon teknoloji devi Sony, ev eğlence sektöründe köklü bir değişikliğe gidiyor. Onlarca yıldır görüntü kalitesi ve premium segmentteki liderliğiyle tanınan marka, televizyon ve ev ses sistemleri iş kolunu Çinli panel üreticisi TCL ile kuracağı yeni bir ortak girişime devrediyor.

Bu stratejik hamle, teknoloji endüstrisinde adeta bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor. Uzun yıllardır Bravia serisiyle tüketicilerin kalbini kazanan Sony, artık doğrudan üretim ve satış operasyonlarından çekiliyor.

Anlaşmaya göre, Sony Group Corporation ve TCL Technology birlikte yeni bir şirket kuracak. Bu ortak girişim, Japonya, Hindistan ve diğer bölgelerdeki Sony televizyon ürünlerinin tasarımı, üretimi ve satışından sorumlu olacak.

Sony, bu ortaklıkla birlikte televizyon pazarındaki rekabet baskısı ve maliyet yükünü azaltmayı hedefliyor. Şirket, kaynaklarını daha karlı ve gelecek vaat eden alanlara, özellikle de oyun konsolları, görüntü sensörleri ve eğlence içeriği gibi alanlara yoğunlaştırmayı planlıyor.

TCL tarafı ise bu anlaşmayla küresel pazardaki marka prestijini ve teknoloji yetkinliğini önemli ölçüde artırmayı umuyor. Şirket, Sony'nin üst düzey görüntü işleme teknolojileri ve mühendislik birikiminden faydalanabilecek.

Sony, BRAVIA markasının lisansını koruyacak ve yeni ortak girişimin ürünleri bu marka altında satılmaya devam edecek. Ancak, gelecekteki televizyonların donanım geliştirme süreçleri ve üretim hatları büyük ölçüde TCL'nin kontrolüne geçmiş olacak.

Bu tarihi değişim, tüketiciler için ne anlama geliyor? Önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek yeni nesil Bravia TV'ler, Sony'nin yazılım ve görüntü işleme algoritmaları ile TCL'nin panel üretim ve üretim maliyetleri konusundaki uzmanlığının bir karışımı olacak.

Sizce Sony'nin TV üretiminden çekilmesi, premium televizyon pazarının geleceğini ve teknoloji ekosistemini nasıl etkileyecek?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri