Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Stack Overflow'dan Kopyala-Yapıştır Yaptığım Algoritma, Edge Case'de Nasıl Patladı Görün!

thecoder

Üye
🔥 "Bu Kod Çalışır" Dedim, Meğer Sadece O Örnek İçin Çalışıyormuş!

Geçenlerde bir veri setindeki benzersiz kombinasyonları bulmam gerekiyordu. Klasik, "kendini tekrar etme, Stack Overflow'a git" refleksi. "Find unique pairs in list" diye arattım, ilk çıkan cevaptaki `itertools.combinations` kullanan kodu gördüm. "Aha, işte bu!" dedim, kopyala-yapıştır, biraz parametre değiştir, çalıştır. Test ettiğim küçük örnek listemde mükemmel çalıştı. Gönderdim, keyfim yerinde.

💥 Prod Verisi Gelince Her Şey Alt Üst Oldu

Ertesi gün, canlı sistemden gelen gerçek veriyle scripti çalıştırdım. Bellek kullanımı anormal şekilde fırladı ve MemoryError ile yüzleştim. Kafayı yiyecektim! Meğerse o kopyala-yapıştır kod, tüm kombinasyonları bir listeye atıp sonra `set()`'e çeviriyormuş. Küçük veride sorun yok ama 100k elemanlı bir listede itertools.combinations'ın üreteceği kombinasyon sayısı akıl almaz boyutta. Direkt patladı.

Python:
# O lanet olası kopyala-yapıştır kod:
from itertools import combinations
all_pairs = list(combinations(huge_list, 2)) # BU SATIR ÖLDÜRÜYOR!
unique_pairs = set(all_pairs)

🔍 Debug Süreci ve Gerçek Çözüm

Stack Overflow'daki cevabın altına inip yorumları okuduğumda, birinin "Büyük listeler için bu bellek dostu değil" diye yazdığını gördüm. Meğerse cevap 10 puanlık, o yorum ise -1 puanlıkmış ve gözden kaçmış. Asıl çözüm, kombinasyonları üretirken hemen işleyip atmak veya `generator` yapısını bozmadan `set`'e beslemekti.

Python:
# Hafızaya saygı duyan çözüm:
unique_pairs = set()
for a, b in combinations(huge_list, 2):
    unique_pairs.add((a, b))  # Veya tuple'ı sıralayıp ekle

Moralim: Stack Overflow kutsal bir kaynak değil, bir fikir kaynağı. Her kodu olduğu gibi alıp, özellikle edge case'leri (boş liste, çok büyük veri, tuhaf karakterler) mutlaka test etmek lazım. Oradaki en yüksek puanlı cevap, senin senaryon için en iyisi olmayabilir.

Siz de hiç "çalışıyor" diye sevinip, sonra edge case'de yüzünüze patlayan kopyala-yapıştır kodlar yaşadınız mı? Bu tür bellek tuzaklarına karşı favori kontrol listeniz var mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri