Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Su İçsem Yarıyor Diyenlerdenim! Suyu Artırdım Ama Kilo Veremedim, Sebepleri Ne Olabilir?

Fidayda

Üye
Merhaba arkadaşlar! Gerçekten "su içsem yarıyor" diyenler kulübüne üye miyiz diye düşünmeye başladım. Geçen ay günde 3 litreye yakın su içme hedefi koydum ve düzenli olarak da tuttum. Ama tartıda beklediğim o hareketi bir türlü göremedim. Moralim biraz bozuldu açıkçası ve kendi kendime "Neden?" diye sormaya başladım. Belki sizler de benzer bir deneyim yaşamışsınızdır, diye düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

💧 Suyun Tek Başına Mucize Değilmiş!

İlk fark ettiğim şey, su içmenin kilo vermek için tek başına yeterli bir sihirli değnek olmadığı oldu. Evet, metabolizmayı hızlandırmaya yardım ediyor, tokluk hissi veriyor ama eğer aldığınız kalori, yaktığınız kaloriden fazlaysa, su ne yazık ki bu denklemi tek başına değiştiremiyor. Ben de suya güvenip, "Nasılsa çok su içiyorum" diyerek porsiyonlarımda ve atıştırmalıklarda biraz gevşediğimi fark ettim. Bu büyük bir tuzakmış!

⚠️ Görünmez Kaloriler ve "Sağlıklı" Yanılgısı

Su tüketimimi artırırken, farkında olmadan içeceklerden gelen kalorileri tamamen kesmemiştim. Mesela günde bir bardak taze sıkılmış portakal suyu veya antrenman sonrası içtiğim hazır ayran... Bunların hepsi ekstra şeker ve kalori demek. Ayrıca, "sağlıklı" diye tükettiğim kuru meyveler (hurma, kayısı) ve kuruyemişler (ceviz, badem) porsiyon kontrolü olmadan tüketildiğinde inanılmaz kalori bombası olabiliyormuş. Bunları hesaba katmamışım.

🏃‍♂️ Hareket ve Su İlişkisi

Su içmek bana enerji verdi ve daha aktif hissettirdi doğrusu. Ancak, bu enerjiyi fiziksel aktiviteye çevirmediğim zaman bir işe yaramadığını anladım. Sadece su içip, günlük adım sayımı artırmazsam veya haftada 3 gün yaptığım o ev sporlarını aksatırsam, olay sadece "hidrasyon"da kalıyormuş. Su, ancak hareketle birleşince yağ yakımı sürecine destek oluyor.

🔄 Vücudun Denge Arayışı ve Sabır

Araştırdığım kadarıyla, vücudumuz ani değişikliklere karşı direnç gösterebiliyormuş. Belki de su alımındaki büyük artış, vücudumun bir süreliğine suyu tutmasına (ödem) ve tartıda bir değişiklik olmamasına sebep olmuş olabilir. Bu konuda biraz daha sabırlı olmam ve vücudumun yeni düzene alışmasını beklemem gerekiyor galiba. Belki de yağ kaybediyorum ama su ağırlığı artıyordur, kim bilir?

Sonuç olarak, su içmek kesinlikle harika ve vazgeçilmez bir alışkanlık. Ama benim öğrendiğim ders, onu tek başına bir kilo verme stratejisi olarak görmemek. Beslenme dengesi, porsiyon kontrolü ve düzenli hareketle birlikte ancak anlamlı bir sonuç veriyor. Şimdi su içme alışkanlığımı koruyarak, diğer faktörlere de daha dikkat ediyorum.

Peki ya siz? Su içmek kilo verme sürecinizde size gerçekten yardımcı oldu mu? Yoksa siz de benim gibi "su içsem yarıyor" moduna girip, sonra başka nedenler aradınız mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri