Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 Tayland İş Dünyası Yükselen Enerji Maliyetleriyle Boğuşuyor

📍Bangkok Post gazetesinin haberine göre, küresel petrol fiyatlarındaki artışın tetiklediği yükselen yakıt, ham madde ve nakliye maliyetleri, Taylandlı işletmelerin kar marjlarını daraltıyor ve yatırımları olumsuz etkiliyor.

Tayland Sanayiciler Federasyonu (FTI), artan maliyetler karşısında hükümete acil önlem çağrısında bulundu. Federasyon, işletmeler üzerindeki baskıyı hafifletmek için yakıt üzerindeki tüketim vergisinin düşürülmesini gündeme getirdi.

FTI Başkanı Thiennukul Kriengkrai yaptığı açıklamada, Orta Doğu'daki gerilimin küresel tedarik zincirlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Kriengkrai, bu durumun enerji fiyatlarını artırarak birçok sektörde zincirleme etki yarattığını ifade etti.

Kriengkrai, ülke ekonomisinin yüzde 80 ila 90'ını oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin özellikle zor durumda olduğunu vurguladı. Artan ulaşım, lojistik ve üretim giderleri nedeniyle sıkıntı yaşayan bu işletmeler için hükümetin hızlı adım atması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, akaryakıt fiyatlarının son sübvansiyon düzenlemesinin ardından rekor seviyeye çıktığı bildirildi. Bu durum, mevcut maliyet krizini daha da derinleştiriyor.

Enerji piyasalarındaki krizin arka planında, ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gelişmeler yatıyor. Hürmüz Boğazı'nın fiilen kapanması, Orta Doğu'daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) dünya pazarlarına ulaşımını engelleyerek küresel bir etki yaratmıştı.

Sizce, benzer küresel enerji şoklarına karşı ülkeler nasıl daha dirençli bir ekonomi inşa edebilir?
tayland-aa-2346862.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri