Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Tesla ve SpaceX'in Çip Üssü: Terafab Geliyor!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Elon Musk, robotik sistemler, yapay zeka ve uzay veri merkezleri için kendi çiplerini üretmeyi amaçlayan "Terafab" projesinin Austin'de kurulacağını duyurdu. Bu dev tesis, Tesla ile SpaceX tarafından ortaklaşa yönetilecek ve iki şirketin geleceğe yönelik donanım ihtiyaçlarının kalbini oluşturacak.

Musk'ın vizyoner şirketleri, otonom sürüş, Optimus robotları ve Starlink gibi projeler için gereken yüksek performanslı, özel tasarım işlemcileri artık kendi fabrikalarında üretecek. Bu hamle, tedarik zinciri bağımlılığını azaltırken, yazılım ve donanım entegrasyonunda benzeri görülmemiş bir optimizasyon sağlayacak.

Terafab'ın, sadece bir çip üretim tesisi olmanın ötesinde, yapay zeka algoritmalarını besleyecek devasa uzay veri merkezleri için de altyapı geliştireceği belirtiliyor. Bu, SpaceX'in yörüngeden topladığı verilerin işlenme hızını ve kapasitesini kökten değiştirebilir.

Projenin, Austin, Texas gibi bir teknoloji üssünde konumlanması da bölgenin yüksek teknoloji ekosistemine büyük bir katkı sağlayacak. Musk'ın şirketlerinin, otomasyon ve ileri üretim teknikleri konusundaki uzmanlığını burada birleştirmesi bekleniyor.

Bu stratejik yatırım, otomotiv ve uzay sektörlerinde donanımın geleceğini şekillendirecek bir adım olarak görülüyor. Tesla'nın araçları ve SpaceX'in uzay araçları, kendi tasarladıkları ve ürettikleri yüksek verimli çiplerle daha da güçlenecek.

Sizce bu hamle, yonga üretiminde NVIDIA ve TSMC gibi devlere karşı bir kırılma noktası yaratabilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri