Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

✈️ THY'de Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Murat Şeker Getirildi

📍Türk Hava Yolları’nın Olağan Genel Kurul toplantısı, bugün havayolu şirketinin Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıda şirketin üst düzey yönetiminde önemli görev değişiklikleri yaşandı. Konuya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a yapılan bildirimde, emekli olarak ayrılan Bilal Ekşi’nin yerine Ahmet Olmuştur’un Genel Müdür olarak atandığı duyuruldu.

Aynı bildirimde, Metin Gülşen’in Genel Müdür (Mali) Yardımcılığına ve Harun Baştürk’ün ise Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığına getirildiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, şirketten ayrılan Bilal Ekşi’ye teşekkür edilerek, yeni iş yaşamında başarılar dilendi.

İcra Komitesi’nde de değişiklikler oldu; Prof. Dr. Ahmet Bolat emekli olurken, Ramazan Sarı istifa etti. Yönetim Kurulu, münhal bulunan İcra Komitesi Başkanlığı görevine Prof. Dr. Murat Şeker’i atadı. İcra Komitesi Üyelikleri’ne ise yeni Genel Müdür Ahmet Olmuştur ve Metin Gülşen getirildi.

Prof. Dr. Murat Şeker’in profesyonel kariyeri, küresel finans kuruluşlarındaki deneyimleriyle öne çıkıyor. 2008-2013 yılları arasında ABD’de Dünya Bankası’nda ekonomist olarak çalışan Şeker, gelişmekte olan ülkeler için politika raporları hazırladı.

Türkiye’ye döndükten sonra 2013-2016 arasında Ziraat Bankası’nda Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Bu dönemde bankanın uluslararası fonlama süreçlerini yönetti ve bankaya bağlı çeşitli şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı.

Temmuz 2016’da Türk Hava Yolları’na Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) olarak atanan Şeker, şirketin finansal stratejilerinde kilit rol oynadı. 2021 yılında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi üyeliğine seçildi ve aynı zamanda SunExpress Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyordu.

Ahmet Olmuştur ise iş hayatına 2000 yılında THY Çağrı Merkezi’nde başladı. Lisansüstü eğitiminin ardından Gelir Yönetimi Başkanlığı’nda Uçuş Analisti olarak göreve başlayan Olmuştur, sonraki yıllarda aynı başkanlık bünyesinde farklı kademelerde çalıştı.

2014 yılından itibaren Pazarlama ve Satış alanında sorumluluklar alan Olmuştur, 2023 yılına kadar Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, o tarihten bu yana ise Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bu yeni atamaların Türk Hava Yolları'nın gelecek stratejilerini nasıl şekillendireceğini düşünüyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri