| Bolat, Türkiye'nin üretim gücü ve stratejik konumunun, Avrupa sanayisi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. AB'nin yeni sanayi stratejisinde Türkiye'ye yer verilmesini, ülkenin Avrupa üretim ve tedarik zincirlerindeki önemli rolünün açık bir teyidi olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB kurumları ve üye ülke liderleriyle kurduğu temasların da katkısıyla, 'Made in Europe' yaklaşımının Türkiye'yi de kapsayacak şekilde şekillenmesini önemli bir kazanım olarak nitelendirdi. Bakan Bolat, Türkiye'nin güçlü sanayisi, gelişmiş üretim altyapısı ve 30 yılı aşan Gümrük Birliği ortaklığı ile Avrupa değer zincirlerinin en kritik halkalarından biri haline geldiğinin altını çizdi. Otomotivden makineye, beyaz eşyadan kimyaya kadar birçok sektörde Türkiye'nin, Avrupa için güvenilir bir üretim ve tedarik üssü konumunda olduğunu ifade etti. Bolat, Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat alanı bulunduğunu da sözlerine ekledi. Yıllık büyüklüğü 2,6 trilyon avroyu aşan AB kamu alımları pazarının, Türk sanayisi ve iş dünyası için büyük bir potansiyel taşıdığını belirtti. Hedeflerinin, Türk firmalarının Avrupa pazarına erişimini güçlendirmek, üretim kapasitesini daha etkin kullanmak ve Türk sanayisinin Avrupa değer zincirlerindeki konumunu daha da ileri taşımak olduğunu açıkladı. Güçlü Türkiye vizyonunun, üreten, rekabet eden ve küresel değer zincirlerinde söz sahibi olan güçlü bir ekonomi anlamına geldiğini sözlerine ekledi. Sizce AB kamu alımları pazarında Türk firmalarının rekabet gücünü artırmak için en önemli adım ne olmalı? |
|