Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında İstanbul'da faaliyet gösteren bir zincir market üzerinde inceleme başlatt...

Yapılan incelemeler sonucunda, çeri domatesin tedarik sürecindeki fiyat farkları ortaya çıkarıldı. Ürünün, İstanbul'da faaliyet gösteren bir tüccar tarafından Antalya Kumluca Hali'ndeki bir komisyoncudan 50 liradan satın alındığı tespit edildi. Aynı tüccarın ürünü söz konusu zincir markete 110 liradan sattığı, marketin ise domatesi tüketiciye 250 liradan sunduğu belirlendi.

Çengelköy salatalık ile ilgili yapılan incelemede ise, ürünün İstanbul'daki bir komisyoncu tarafından zincir markete 60 liradan satıldığı kayda geçti. Zincir marketin bu ürünü tüketiciye 135 liradan sattığı tespit edildi. Bu veriler, ürünün perakende satış fiyatındaki artışın boyutunu gözler önüne serdi.

Kırmızı biber incelemesinde de benzer bir tablo ile karşılaşıldı. Ürünün, Antalya Kumluca Hali'ndeki bir komisyoncu tarafından İstanbul'daki bir tüccara 70 liradan satıldığı anlaşıldı. Söz konusu tüccarın biberi zincir markete 100 liradan sattığı, marketin ise ürünü tüketiciye 225 liraya sunduğu tespit edildi.

Ticaret Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasında, yapılan değerlendirmeler sonucunda adı geçen firmalarca haksız fiyat artışı yapıldığının tespit edildiği vurgulandı. Gerekli idari yaptırımların uygulanması amacıyla konunun, Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na iletildiği bildirildi.

Açıklamada, Bakanlığın üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda fiyat hareketlerini yakından takip etmeye devam edeceği ifade edildi. Piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin ülke genelinde kesintisiz sürdürüleceği ve adil, şeffaf fiyat oluşumunun sağlanması için çalışılacağı kaydedildi.

Son olarak, Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, fırsatçılık ve haksız fiyat artışlarına karşı mücadelenin tavizsiz şekilde devam edeceğinin altı çizildi. Tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik kararlılık vurgulandı.

Sizce marketlerdeki fiyat denetimleri yeterli ve etkili bir şekilde yapılıyor mu?
meyve-sebze-aa-1654071.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri